nrk.no

En iPhone i Norge

Kategorier: Mobil & Video


[NRKbeta beklager: Her lå det en gang for lenge, lenge siden en video innbakt fra en streamingleverandør vi forlengst har sluttet å bruke…]

Etter lang ventetid har iPhone så smått begynt å dukke opp her på berget via ymse kanaler. Den kan ikke brukes som telefon her i Norge enda, men det stopper ikke folk fra å ønske å ha den som iPod og portabel nettleser. NRKbeta-bidragsyter og Apple entusiast Magnus Overå Bjerve, har kjøpt sin på eBay, og vi har vært så heldige å få en grundig gjennomgang av vidunderet.

Over finner du en kjapp og enkel oppsummering, mens vi nedenfor har laget en 15 minutter grundig gjennomgang av alle iPhone’s muligheter.

[NRKbeta beklager: Her lå det en gang for lenge, lenge siden en video innbakt fra en streamingleverandør vi forlengst har sluttet å bruke…]

… og dersom en iPhone fra eBay blir for dyr, kan du jo bygge ut din Nokia N95 med en skjerm som knuser iPhone’s… 🙂

Flere videoer fra NRKbeta finner du på www.nrkbeta.no/video

14 kommentarer

 1. Det er et lite knippe mennesker i Norge nå som har brukt diverse «SIM» metoder for å «unlocke» telefonen med. Dev Wiki-teamet som holder på med den fulstendige unlockingen av telefonen har stadige fremskritt, men arbeidet har begynt å ta tid. (Google «iPhone Dvd Wiki» for mer info)

  Jeg venter et par uker til før jeg kaster meg på en av SIM unlock metodene..men skal innrømme at jeg begynner å bli utålmodig.

  Som en liten notis kan det jo nevnes at det har begynt og komme en del 3. parts programmer fra «hackerne» og ting som «Terminal», «NESemulator» og «VoiceRecorder» er nå tilgjengelige. Det har også kommet noen spill. Dette er programmer som installeres på telefonen og ikke kjøres over nett slik som Apple vil at vi skal gjøre. Riktignok så har Web applikasjonene til iPhone blitt veldig bra (Facebook er rett og slett genialt, det ble nesten kult igjen), men det dumme med Web-baserte programmer er at de er nettopp det; Web-baserte…

  Svar på denne kommentaren

 2. Nå ringer folk med iPhone i norske mobilnett

  […] Tidligere på NRKbeta: En iPhone i Norge (lang video!) Hvorfor du ikke skal gå inn på avtaler hvor du “leier” musikk og film NBC trekker seg fra iTunes Musikk uten DRM fra Amie street Kjøp musikk uten kopisperre 7digital – musikk uten kopisperre Amazon selger musikk uten kopisperre iTunes musikk uten kopisperre DRM iPhone kopisperreDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 3. Martin Bekkelund

  iPhone…

  De fleste har hørt om Apples iPhone, selv om den foreløpig ikke er tilgjengelig i Norge. At iPhone ikke er tilgjengelig i Norge betyr ikke at den ikke fungerer i Norge. iPhone fungerer faktisk svært bra i Norge. Er du nysgjerrig på hvordan iPhone f…

  Svar på denne kommentaren

 4. Neida – iPhone har IKKENO påvirkning på mobilbransjen…

  […] Se også: En iPhone i Norge “…en kjapp og enkel oppsummering, eller en 15 minutter grundig gjennomgang av alle iPhones muligheter” “iPhone” – alle tidligere saker merket “iPhone” iPhone LGDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Sex er (surprise!) populært

  […] Pussig nok så er det ingen seksuelle termer med i Googles mest vanlige søk i 2007. Og når folk søker på termen “hva er…” så er det “what is love?” som vinner. Og “how to kiss” winner i “how to…”-kategorien. Internett og gadgets har tatt over plassen for sex: iPhone er det mest søkte ordet på Google i 2007. Og folk vil heller være uten sex enn tilkobling. dagbladet google p3 p3tvDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 6. […] Uvant navigering hvemringer.no har lagd en applikasjon med relativ uvanlig navigering fra hva vi kjenner fra andre programmer til S60 serien (hvemringer.no finnes foreløbig bare for Symbian 60 Series). Kanskje har gutta bak vært litt inspirert av iPhone grensesnittet, og laget noe som iallefall ser veldig bra ut. Det er litt uvant å bruke til å begynne med, men ikke verre enn at man kjapt venner seg til det. […]

  Svar på denne kommentaren

 7. Bedre hygiene med data

  […] Vi har skrevet endel om multitouch på NRKbeta. Vi har testet iPhone og iPod touch. Marius så lyset da han prøvde Surface. Hva er felles: Maskiner hvor du tar på skjermen. Og da blir det veldig stygt om du er skitten på labbene. Det har kollega Morten Skogly løst. Bilde av Morten Skogly. […]

  Svar på denne kommentaren

 8. iPhone med 3G

  […] Om iPhone med 3G da kommer på de nordiske markedene, gjenstår å se. Det er vel en viss sannsynlighet for at Steve Jobs viser frem iPhone med 3g på WWDC som er Apples årlige kongress for utviklere av programvare for OS X og iPhone. WWDC arrangeres i San Francisco i juni. iPhone wwdc WWDC2008Del denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 9. BBC tar en Wii

  […] iPlayer er allerede tilpasset iPhone og iPod touch, og det stopper heller ikke for BBCs satsing på sin mediespiller. I tillegg til at de har oppgradert den mobile versjonen, vil de i løpet av mai i år relansere iPlayer, komplett redesignet og med en rekke nye tjenester og mer innhold: […]

  Svar på denne kommentaren

 10. 10 år med iPhone: Hva har smarttelefonen gjort med oss?

  […] var iPhone operatørlåst i USA. De første modellene var ikke allment tilgjengelige i Norge. Kun de mest hardcore apple-nerdene som hadde […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.