nrk.no

Hvorfor du ikke skal gå inn på avtaler hvor du «leier» musikk og film

Kategorier: Musikk og lyd & Netthandel


Ville du godtatt at en kar fra videobutikken kom på døra di og ville ha tilbake alle filmene du hadde kjøpt?

DVD

(Bilde av Liam K)

Google video har i lengre tid hatt et tilbud hvor du kan kjøpe videoer og se dem i nettleseren din. Nå har derimot kundene fått beskjed om at tjenesten avvikles, og at de får tilbake pengene. Filmer folk har kjøpt kan dermed ikke lenger sees, selv om de er betalt for.

Cory Doctorow hos boingboing lager denne sammenligningen: Tenk deg at dette var DVDer. Så dukker en kar fra videobutikken opp hjemme på døren din. «Vi tar tilbake alle videoene dine. Beklager! Men du får en kreditt på beløpet, som du kan bruke i en annen butikk. Som bare varer i 60 dager.»

Er dette noe du ville akseptert?

Det er en hyggelig utvikling at det er kommet en rekke nettbutikker hvor du faktisk eier det du kjøper, og hvor filene ikke er beskyttet med kopisperre. Vi har skrevet om mange av dem, og smarte forbrukere putter pengene sine et sted hvor mannen fra videobutikken ikke kan komme å banke på døra.

Tidligere på NRKbeta:
Musikk uten DRM fra Amie street
Kjøp musikk uten kopisperre
7digital – musikk uten kopisperre
Amazon selger musikk uten kopisperre
iTunes musikk uten kopisperre

2 kommentarer

  1. Nå ringer folk med iPhone i norske mobilnett

    […] Tidligere på NRKbeta: En iPhone i Norge (lang video!) Hvorfor du ikke skal gå inn på avtaler hvor du “leier” musikk og film NBC trekker seg fra iTunes Musikk uten DRM fra Amie street Kjøp musikk uten kopisperre 7digital – musikk uten kopisperre Amazon selger musikk uten kopisperre iTunes musikk uten kopisperre DRM iPhone kopisperreDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.