nrk.no

Mosh – Nokias nye sosiale nettverk

Kategorier: Det sosiale nettet & Mobil


Alle vil være sosiale, og mobilgigant Nokia starter nå et eget nettsted. «Facebook» på mobilen, om du vil. Mosh er et nettsted hvor medlemmene laster opp innhold, deler det med hverandre, spiller spill, ser på video og bilder, leser hverandres blogger og spiller musikk.

Nettstedet ser slik ut i en vanlig browser:

Mosh - Nokias nye sosiale nettverk

Det finnes en egen versjon for mobilen, og den tredje brikken er en applikasjon du kjører på mobiltelefonen. Applikasjonen kjører selvsagt bare på Nokias telefoner, men det mobile nettstedet fungerer for alle telefoner.

Og hva kommer medlemmene til å bruke Mosh til? La oss ta en titt på dagens mest brukte stikkord (tags) – altså de ordene brukerne selv har valgt å merke det de laster opp med:

babes background bcm e61 eseries foam free holiday joanne n77 n95 nokia nseries party pool ringtone s60 sexy skool symbian theme topless uniform wallpaper

Det ser med andre ord ut som det er 14 år gamle gutter som er de første som har begynt å bruke Nokias nye Mosh…

Så langt er det 4000 brukere. Når du har registrert deg, vil du kunne laste opp bilder og videoer. Du vil få rangering ettersom hvor mye du laster opp og deler. Jeg er sørgelig langt nede på lista!

Mosh - Nokias nye sosiale nettverk

Dette kan bli en suksess i de yngre aldersgruppene. Men det er påfallende hvor mange som baserer en forretningside på at folk sender inn materiale andre har lagd. Det er svært mange av bildene og videoene på Mosh som ikke tilhører vedkommende som har lastet dem opp.

1 kommentar

  1. Nokia åpner musikkbutikk – en skikkelig dårlig en

    […] Og som ikke det var nok å åpne en kjip butikk, så er det knapt musikk der heller. Warner Music Group legger nemlig ikke inn musikken sin der ennå, fordi brukerne av Mosh (Nokias sosiale nettverk for mobil) deler Warner-musikk ulovlig. Ikke så lett dette her… amiestreet nokiaDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.