nrk.no

Flere tidslinjer

Kategorier: Design & Nettjenester


Etter at vi skrev om lekre tidslinjer i slutten av mai, fikk vi tips om disse to, begge fra NY Times.

Den første viser historiens rikeste amerikanere. Det er en interaktiv linje, hvor du får mere informasjon om hver av dem ved å parkere musen over bildet. Som du ser er Bill Gates «bare» 5. rikest noen gang. Stakkars.

Historiens rikeste amerikanere - fra New York Times

Eksempel nr. 2 er en oversikt over hva de forskjellige presidentkandidatene i USA har fått i pengestøtte. Fra hvilke deler av landet, når og hvor mye. Klikk på statene for å få detaljerte opplysninger. Det er også en skyvekontroll nederst for å endre tidsintervallene. En spennende presentasjon, både fordi det viser hvor i USA de store pengene finnes (California, nord-østkysten og Florida). Og fordi det viser hvor sykt mye penger en kandidat må ha for å kunne vinne et presidentvalg.

Hvor mye de forskjellige presidentkandidatene har fått i pengestøtte

Legg merke til at du kan søke på både givernavn, arbeidsgiver og by. Du kan f. eks. finne ut hvem i New York som har støttet Obama med hvor mye, hvilke ansatte i NASA eller IBM som har støttet McCain osv. Det hadde vært interessant å se samme type data for Norge, hvor slik støtte er unndratt offentlighetens lys.

Norske aviser og nettsteder har i liten grad brukt ressurser på slike ting. Det er rart, for tidslinjer som dette gir folk en oversikt over emneområder som kan erstatte masse tekst og bilder. Og slike tidslinjer vil ha en levetid som strekker seg langt utover det en enkelt nyhetssak har.

Tips oss!

Tips oss gjerne om flere! Bruk kommentarfeltet under artikkelen eller vårt kontaktskjema.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.