nrk.no

Ingmar Bergman (1918-2007)

Kategorier: Film & TV


Bergman på SVT

Ingmar Bergman døde i dag i sitt hjem på Fårö i Sverige. Sveriges Television har et Bergman-nettsted med filmer, tekster og bilder. Blant annet kan du se programmer SVT lagde om han i en egen mediespiller. Programmene er i Windows Media og Real Player.

På det offisielle nettstedet for Ingmar Bergman finner du mere materiale, blant annet scannede sider fra Bergmans notatbøker for filmene han gjorde, og bilder fra filmene.

(smakebit fra Det syvende seglet)

Selv sa Bergman om døden:

När jag var ung var jag fruktansvärt rädd för att dö. Nu tycker jag att det är ett väldigt, väldigt vist arrangemang. Det är som ett ljus som blåses ut. Inte mycket att bråka om.

1 kommentar

  1. Takker for lenkene…og stjeler Lars von Triers etterord..

    – Bergman har fått en posisjon i skandinavisk og internasjonal film som han er helt alene om. La oss inderlig håpe at det som skjer nå er at han blir sett enda mer, både på tv og kino. Han er fortsatt høyaktuell og «Persona» er vel så moderne i dag som da den kom i 1966, avslutter Trier

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.