nrk.no

Vi tester SezWho

Kategori: Nettjenester


Dere legger igjen kommentarer her på NRKbeta, og vi forsøker så godt vi kan å svare på dem. Det er en politikk vi har: Her skal vi svare på ting dere melder tilbake om.

Og siden dette er NRKbeta, skal vi teste en god del ting som er – nettopp – i beta. SezWho er en tjeneste som er i beta, men som ser så interessant ut at vi tester den. SezWho er et ordspill på «says who» – «sier hvem». Det er en ny plugin for WordPress (som vi bruker) og Movabletype som gir deg anledning til å registere deg når du legger inn kommentarer på forskjellige nettsteder. Det gir også folk anledning til å stemme på hver enkelt kommentar, slik som man f. eks. gjør på Digg.

SezWho

Om du legger igjen bra kommentarer på forskjellige nettsteder, vil du etterhvert få en bedre rating. Og sjansen for at flere leser kommentarene dine øker.

Det finnes mange løsninger basert på lignende tankeganger, f. eks. cocomment og commentful. Men nå prøver vi SezWho.

Hvordan virker det?

Det fungerer da slik at du registerer deg på SezWho. Og når du legger igjen en kommentar her så bruker du din registrerte e-postadresse for å bekrefte hvem du er. Du vil da også få en liten profil over kommentaren din. For at dere skal se hvordan dette funker så legger jeg en kommentar selv på denne posten. Der vil det være en profil på meg ved navnet mitt.

Vil du teste SezWho selv, så vil vi gjerne høre dine erfaringer. Om du har et eget nettsted, så kan dette hjelpe deg med trafikk til deg selv. For om noen klikker på profilen din – f. eks. her på NRKbeta – så vil de også se en liste over de siste kommentarene du har lagt igjen. Inkludert de på ditt eget nettsted. Og de vil se i profilen din et bilde av deg og link til nettstedet ditt.

Mere om SezWho kan du lese på Read/WriteWeb, som står bak denne nye tjenesten.

4 kommentarer

 1. Øyvind Solstad (NRK)

  Dette er en kommentar til denne artikkelen. Legg merke til at du se profilen min rett over navnet mitt. Klikker du på den, ser du SezWho-profilen og de siste kommentarene jeg har lagt igjen på nettsteder som bruker SezWho.

  Hvis du skal bruke SezWho på ditt eget nettsted, må du bestille en «key» – en nøkkel som du setter inn i WordPress eller Movabletype. Dette for at SezWho skal vite hvilket nettsted som sender inn hvilke kommentarer, og for at spammere ikke skal kunne misbruke tjenesten.

  Svar på denne kommentaren

 2. Dag 1: The Next Web Conference 2008

  […] coComment er et nettsted som lar deg holde oversikt over alle kommentarene du legger igjen på ulike forum og sosiale nettsteder rundt omkring. Vi har tidligere testet SezHow her på NRKbeta, og coComment er langt opp i samme gata. Med 1 millioner brukere siden Februar 2007, påstår selv at de er markedsledende på kommentarstyring […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.