nrk.no

Digitale postkort

Kategori: Mobil


ShoZu

Det blir vanligere og vanligere å dele opplevelser med venner og familie når man er ute og reiser. Man sender SMS, MMS og mail. Eller legger ut bilder på Flickr, Picasa, blogger og alle de andre tjenestene der ute. Dersom du har mulighet til å sende mail fra mobilen er det relativt enkelt å sette opp mulighet til å publisere bilder på for eksempel Flickr.

Du registrerer deg med en gratis konto og krysser av for at du vil kunne sende bilder via mail. Da får du en unik mailadresse som du kan sende bilder til for å publisere. Du kan velge om bildene du sender til Flickr bare skal være tilgjengelig for dine venner eller om de skal være tilgjengelig for alle. Du kan eventuelt også sette det hele opp slik at bildet også automatisk publiseres til bloggen din.

YouTube har også en mulighet for å publisere video direkte fra mobilen, men jeg må innrømme at jeg har hatt en del problemer med den. Men det finnes programvare som kan hjelpe.

En tjeneste som heter ShoZu kan være grei for de som vil strømlinjeforme publiseringen. Det er et program som du installerer på telefonen din som gir deg rask tilgang til å publisere på mange velkjente platformer. Direkte til forskjellige blogger og til tidligere nevnte tjenester som Flickr og YouTube.

Har du en GPS koblet til mobilen legger ShoZu inn GPS-koordinatene på bilder og videoer før de publiseres.

ShoZu er gratis. Du registrerer deg på nettstedet og laster ned et program til mobilen. Kan være verdt en test om du vil gjøre publisering til nett direkte fra mobilen enda enklere.

Dersom du vil eksperimentere litt og sette opp en gratis men avansert reiseblogg på et par minutter:
1. Registrer deg med en blogg på WordPress.com
2. Registrer en gratis konto på Flickr for å kunne publisere bilder
3. Registrer en gratis konto på YouTube for å kunne publisere video

Så kan du velge om du vil installere ShoZu på mobilen for å gjøre publiseringen enda enklere.

4 kommentarer

 1. Andras H. Lunde

  ShoZu er en bra app. Har blant annet lagt inn ftp adressene til Scanpix, så dukker det opp noe uventet så kan jeg sende bilder/video direkte til desken.

  Det går ikke å sende video større en 4MB uansett om du har 3g eller WiFi kobling. Jeg har en Nokia N95. Regner med at det er en «feature» i ShoZu og ikke noe som har med telefon å gjøre.

  Svar på denne kommentaren

 2. Hei. Vil bare nevne at ShoZu kjører alltid i bakgrunnen på mobilen selv om programmet ikke er åpent. Dette kan da bruke litt batteri, noe som er kjedelig på en Nokia N95 da den allerede har dårlig batterikapasitet. Men ellers er programmet topp!

  Svar på denne kommentaren

 3. Eirik Solheim (NRK)

  Andreas:
  Interessant å sette opp ShoZu mot FTP. Hvordan gjorde du det?

  Cosmin:
  Ja. Den bruker strøm. Og litt av minnet. Har merket det når jeg skal kjøre mange programmer samtidig. Greit å være oppmerksom på.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.