nrk.no

Duppedittgenerasjonen

Kategori: Foto


Publikum tar bilder på Hove

Kim Erlandsen tok dette bildet på Hovefestivalen. En relativt god illustrasjon på det faktum at vi ønsker å dele opplevelser. Alle disse menneskene vil sikkert sette noen av bildene de tar i et album hjemme, men det viktigste her er at de ønsker å dele opplevelsen av Hove med flere enn de som er tilstede. Noe som har blitt en naturlig del av denne typen arrangement.

Bildene skal på Facebook, MySpace, blogger, mail og all verdens fine sosiale nettsteder.

Å operere med fotoforbud eller forsøk på å begrense denne typen kommunikasjon begynner å virke temmelig gammeldags.

Ellers har Kim et bra tips dersom du står i en stor folkemengde og ikke er to meter høy. Sett kamera på selvutløser, vent til et sekund før bildet knipses og kast kamera opp i luften. Bildet tas av automatikken når kamera er høyt oppe og du tar imot det når det kommer ned igjen. Han påstår at dette er en teknikk han ofte bruker med sin Canon 1D. Hmm. Jeg trodde dette var vågalt.

Å kaste kamera på denne måten er en utbredt sport. Det kalles enkelt og greit «camera tossing» og har selvfølgelig sin egen gruppe på Flickr. Her er en side med mange lekre bilder tatt på denne måten.

Mange bruker dette for å lage lekker kunst.

Camera tossing

Bilde av Ray Watson

For ordens skyld: bildet av duppedittgenerasjonen i denne artikkelen er ikke tatt med denne teknikken. Det er tatt i kontrollerte former med en russisk 8mm ultravidvinkel.

Du finner det fullstendige albumet fra Hove her og masse spennende innhold i P3TV.

2 kommentarer

  1. Eirik Solheim (NRK)

    Har en 400D selv og kommer ikke til å kaste det opp i luften for å rekke høyere. Canon 1D med L-optikk tåler jo å bli kjørt over av en tanks, så da er det kanskje ikke så uforsvarlig? 😉

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.