nrk.no

En flygende Nokia N95

Kategori: Mobil


Denne uken er jo perfekt for en artikkel som handler om noe som det er umulig å gjøre med en iPhone.

Hva skjer dersom man fester en Nokia N95 til en drage og sender den høyt opp i luften mens den filmer video?

Klitmøller

Dette spørsmålet er såpass viktig at det krever et svar. Under en liten ferie i Danmark forrige uke var forholdene perfekte. Vi befinner oss i Klitmøller og har med oss Dr. Jacob Torgersen. Han har en doktorgrad innen genforskning og er en suveren brettseiler. Kombinert med mine kunnskaper om video og media var det duket for litt vitenskap.

Ved hjelp av en drage, litt vind, en Nokia 6630 testtelefon, en N95 hovedtelefon, noe kraftig tape og en meget dyktig dragefører ble et avansert eksperiment utført.

Det første vi gjorde var å måle hvor på dragen vi burde feste telefonen for å få best mulig stabilitet.

Drage

Så festet vi en gammel Nokia 6630 til dragen for å gjøre en testflyging.

Nokia 6630 festet til dragen

Dragen lettet fint men ved første skikkelige vibrasjon løsnet telefonen og gikk rett i bakken. Den overlevde utrolig nok fallet.

Nokia 6630 rett i bakken

Selv om telefonen gikk i bakken syntes vi at det hele gikk så bra at det var på tide å teste med en skikkelig telefon.

Mer tape denne gangen.

Nokia N95 festet til drage

Så var det bare å sette vår lit til mengden tape, kunnskapen til dragefører Torgersen og starte videokameraet i telefonen. Her har dere resultatet:

Telefonen overlevde helt fint.

For noen tilsvarende eksperiment kan jeg anbefale Ramon Kristian Arellano sitt forsøk med radiostyrt fly og mobiltelefon. Samt en relativt lekker video her.

For ordens skyld:
Vi tar ikke noe som helst ansvar for hvilke skader du måtte påføre folk eller utstyr dersom du prøver på noe liknende det vi har gjort i denne artikkelen.

Vil du ha dette videoklippet på din egen nettside?

Det får du enkelt ved å klikke på «get code» i spilleren og kopiere ut den lille kodesnutten. Lim den inn i bloggen din eller på MySpace-siden din. Eller egentlig en hvilken som helt side som støtter inkludering av flash…

11 kommentarer

 1. Eirik Solheim

  …du er uansett inne på noe. Denne artikkelen var noe jeg satt og koste meg med i ferien og postet på eirikso.com, min private blog der jeg skriver på engelsk.

  I det siste har jeg krysspostet en del artikler på norsk her på NRKbeta i tillegg. Akkurat denne artikkelen havnet derfor på engelsk på min egen blogg først, så på norsk her.

  På min blogg ble den plukket opp av både Crunchgear og Make Magazine. Ble litt trafikk av det.

  Svar på denne kommentaren

 2. Eirik Solheim

  Bra spørsmål. Men:

  Nei, det var det som var så utrolig urettferdig. Ståle kommer hjem fra jobb på Hove-festivalen med en ødelagt Nokia N95. Skjermen ble knust av en gjenstand mens telefonen lå i lommen hans.

  Jeg kommer hjem fra ferie og har sendt telefonen opp i en drage. Min telefon er fremdeles like hel.

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  Jeg har ikke N95 engang. Det er Eirik og Ståle som henholdsvis knuser og prøver å knuse sin N95.

  Leke-GPSen på N95 klarer jeg meg uten. Er litt misunnelig på videokameraet, men ellers klarer jeg meg fint med K800i..

  Svar på denne kommentaren

 4. Duppedittgenerasjonen

  […] Ellers har Kim et bra tips dersom du står i en stor folkemengde og ikke er to meter høy. Sett kamera på selvutløser, vent til et sekund før bildet knipses og kast kamera opp i luften. Bildet tas av automatikken når kamera er høyt oppe og du tar imot det når det kommer ned igjen. Han påstår at dette er en teknikk han ofte bruker med sin Canon 1D. Hmm. Jeg trodde dette var vågalt. […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Timelapse med mobiltelefonen

  […] Min gamle Nokia 6630 overlevde jo som kjent et fall fra 20 meter. Med andre ord kan jeg sette den i arbeid til andre oppgaver. Vi snakker jo om en liten datamaskin med kamera og batteri. Hva med å sette opp telefonen slik at den kan ta et bilde med et gitt intervall og lagre det på minnekortet? […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.