nrk.no

Pownce

Kategori: Nettjenester


Pownce er den nye tjenesten til Kevin Rose, mannen som har blitt søkkrik på suksessen Digg. Hvordan skal vi beskrive Pownce? Det er en slags blanding mellom en blogg og en messenger.

Pownce

Det ligner på en blogg fordi du kan poste små poster på en nettside. Og det er en messenger fordi du kan velge hvem du sender meldinger til; verden, venner eller bare en person. Ja, du kan til og med definere grupper av venner, og sende bare til disse. Som «fotball-laget» eller «jobben» osv.

Twitter og Jaiku

Det er flere som forsøker å bli markedsledere på denne typer tjenester. De to andre store er Twitter og Jaiku. Alle tre har sine særtrekk som gjør dem interessante.

Twitter har f. eks. flest brukere, fungerer fra mobiltelefon, kan kobles til IM-programmet ditt, og du kan koble til en RSS-feed til kontoen. NRKbeta har sin egen Twitter, hvor du får beskjed hver gang vi poster nye ting.

Jaiku kan også oppdateres fra mobil, du kan koble til flere RSS-feeds til kontoen og du kan sette hvor du er i verden og hvilken type aktivitet du driver med på en snedigere måte enn de andre to.

Så spørs det hvor mange slike tjenester du orker å melde deg på – og oppdatere.

Sende filer

Du kan sende filer på opptil 10 MB til venner eller grupper. Veldig praktisk, og kanskje den funksjonen som gjør at Pownce blir en suksess. Betaler du 20 dollar i året, kan du sende opptil 100 MB store filer. Mere penger til Kevin…

Akkurat som med nesten alle slike tjenester, må du ha en invitasjon for å bli med. De er ikke vanskelige å finne på nettet. Men er du lat så har vi fem stykker. Til de fem første som kommenterer under. Bare pass på at du putter inn e-postadressen din i e-postfeltet i kommentaren. Den er det bare vi som ser, så du får IKKE spam av den grunn.

17 kommentarer

 1. First p0st!!!1!

  Takk for invite! Nå begynner vi å snakke litt mer interessante poster i det siste, ja.. 🙂

  Men jeg venter ennå på svar på ideene min. Håper ikke dere føler jeg var for frekk.. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 2. Odin / Velmont

  Hmm. Endå fleire slike. Det må nok vera kategoriseringi av innhald og filsending som du seier som vert tyngdepunktet. Og kann henda det at ein kann senda «hendingar».

  Eg likar Twitter ganske godt då, Jabber- og Netvibes-integrasjonen gjer at eg aldri treng henga på sjølve sida. Men det ser jo litt greitt ut. Dessutan må eg passa på at nokon fylgjer med på oppdateringane til Børge (slik eg gjer på Twitter), so eg skulle gjerne hatt ein invitasjon eg òg. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 3. Helge Tennø

  Har falt litt av Twitter, ble for anstrengende. Ser også at de som holder ut løpet har funnet andre kreative måter å bruke tjenesten på en slik den i utgangspunktet ble lansert.

  Har fått mer sansen for mikrobloggingstjenesten Tumblr. Det er som blogging, men ettersom grensesnittet er bygget for raske sitater, filmer, bilder og tekst er det mer som en fornuftig måte å presentere lesetips på – fremfor disse linkelistene som en opplever i ny og ne.

  Men som med alle verktøy er det opp til en selv hva en vil bruke tjenestene til, som jo er det vakre med det hele.

  Som de sier selv:
  «Tumblelogs are the refreshingly simple new ways to share anything you find, love, hate og create»
  tumblr.com/

  Svar på denne kommentaren

 4. Håvard Pedersen

  Dette kunne absolutt vært verdt å prøve ja. 🙂 Selv om jeg må tilstå jeg ikke helt ser hva dette tilfører som kombinasjonen Facebook og MS Live Messenger gjør. Og det er to merkevarer det skal godt gjøres å slå…

  Svar på denne kommentaren

 5. intivite takk 🙂

  apropos jaiku, jeg har brukt det i noen måneder nå og er blitt litt avhengig uten å helt skjønne hvorfor, det bare blir en vane å poste noen ganger om dagen.

  Svar på denne kommentaren

 6. Jeg tar gjerne en invite hvis du har noen igjen. Om ikke får jeg ikke mulighet til å bruke den på noen uker uansett.

  Twitter er forøvrig fortsatt øverst på listen min over slike tjenester jeg bruker, men følger med på et par Jaiku rss feeder til utvalgte folk (Leo Laporte selvfølgelig). Jeg gir gjerne dette en sjangs ihvertfall. Har lest bra ting om det (hovedsaklig på Twitter)

  Svar på denne kommentaren

 7. Plagsom detalj: Maks 16 tegn som fornavn. Irriterende når nettsted setter den gerensen, jeg liker å bruke alle 17.

  Forhåpentligvis skifter det, hadde samme problemet med Twitter i dens tidlige dager.

  Svar på denne kommentaren

 8. Dag1: The Next Web Conference 2008

  […] Interresant å høre Rose forsøke å forklare forskjellen mellom Pownce og Twitter. Oppsummeringen er vel at Pownce er et verktøy for å dele media mellom deg å vennene dine uten å måtte bekymre seg for begrensninger i brannvegger, mailkontoer eller IM-klienter, og er ingen konkurrent til Twitter, selv om det er to nettjenester med klare likhetstrekk. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.