nrk.no

Dagens teknobabbel: Facebook-hypen er over

Kategori: Teknobabbel


Vi bare MÅ innføre en ny spalte – vår første – her på NRKbeta. Vi kaller den «Dagens teknobabbel», og skal vise noe av det mer utrolige folk kan finne seg til å si om gadgets, teknologi og nettet. Og som seg hør og bør: E24 og VG smeller til med første bidrag. Dette finner du på forsiden av VG i dag:

E24 mener Facebook-hypen er over

Jøss. Det er en bra nyhet. Klikk. Lese:

Mye tyder på at den verste Facebook-hypen er over i Norge.

I mai målte søkesiden Kvasir over 150.000 søk på Facebook. De fleste søkene kom mot slutten av måneden, men målt i snitt var det 37.500 søk per uke.

I dag er det langt færre som søker etter nettstedet. I uke 25 registrerte Kvasir kun litt over 12.000 søk på Facebook.

Også søkenettstedet Sesam har merket mindre interesse for nettverkssiden. I uke 22 (siste uke i mai) registrerte Sesam nesten 15.000 søk. To uker senere var antall søk redusert til 7.600.

Hæ? Så fordi Kvasir har færre søk på Facebook, så er «Facebook-hypen over»??? Fantastisk bra journalistikk. Vi gratulerer. Riktignok tar de seg inn igjen i slutten av artikkelen:

Men inne i Facebook ser det ut som interessen fortsatt er stor. I nettverket ”Norway” er det nå registrert 280.000 medlemmer. I slutten av april var det registrert 114.000 medlemmer i samme gruppe.

Midten av artikkelen er også interessant, med intervju med Gisle Hannemyr og Avi Partovi i iLike. Men overskriften og deskingen til VG er dagens teknobabbel.

10 kommentarer

 1. Hehe, så den der.
  Denne målemetoden måler vel heller antallet brødhoder som enda ikke vet åssen de skal finne facebook.com en «hypen».
  Da er det vel kanskje egentlig en god nyhet for facebook og oss andre at det blir færre av dem.

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Jeg tror igrunnen ikke de tok høyde for noe som helst. Dette er særdeles bare dårlig bruk av statistikk for å lage en juicy overskrift om et tema mange vil lese om.

  Svar på denne kommentaren

 3. 300 000 nordmenn på Facebook

  […] Tidligere på NRKbeta: Teknobabbel: Facebook-hypen er over “Norway” nå det fjerde største nettverket på Facebook 10 spennende ting du kan gjøre med nye Facebook facebook nett tjenester NorgeSiste 5 poster av Øyvind SolstadDamer jeg har møtt – July 26, 2007Spock – potensielt meget genial søkemotor for mennesker – July 25, 2007Vi tester SezWho – July 23, 2007Nei takk – July 22, 20073D e-post – July 19, 2007Del denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 4. Nå vil Google finne deg på Facebook

  […] Pr. i dag er 331 583 nordmenn med på Norway network på Facebook. Hypen er ikke over, og 400 000 før jul er helt innen rekkevidde. I dag kom meldingen om at Facebook vil la søkemotorer indeksere din såkalte “public listing” på Facebook. Det er den delen av profilen din på Facebook som folk ser om de ikke er medlemmer eller ikke er logget på. Du kan selv sette om dette er ok eller ikke i dine “privacy settings” (denne linken funker bare for de som er logget inn på Facebook). Så om du ikke ønsker å bli funnet, kan du velge å stenge av der. […]

  Svar på denne kommentaren

 5. 350 000 nordmenn på Facebook

  […] Uansett viser dette at Facebook-hypen definitivt ikke er over, og at 400 000 nordmenn før jul er helt på sporet. facebook NorgeDel denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 6. Google-hypen er ikke over

  […] Som et lite apropos til “Facebook-hypen er ikke over”… Visste du at flere og flere går inn på Google.com og søker etter “google.com”? På Google Trends (som er en av flere “Google snacks”), kan du se at antallet som søker på setningen “google.com” på nettopp google.com er økende. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.