nrk.no

Stum dag på nettradioen

Kategori: Radio


Mikrofon

(Mikrofon, bilde tatt av Kieran Connellan)

I dag er det stille fra svært mange amerikanske nettradioer. I protest mot en økning i lisensavgiftene for sending av musikk på nettet, har en rekke nettradioer valgt å skru av lyden i dag, 26. juni 2007. På SaveNetRadio.org forklarer de deltagende stasjonene hvorfor de gjør dette.

The future of Internet radio is in immediate danger. Royalty rates for webcasters have been drastically increased by a recent ruling and are due to go into effect on July 15 (retroactive to Jan 1, 2006!). To protest these rates and encourage the millions of net radio listeners to take action and contact their Congressional representatives, a national Day of Silence will be held June 26. Webcasters across the country will observe this day of silence in a number of ways, including dedicating entire programs to the campaign to save Internet Radio and broadcasting complete silence.

Blant de store som er med på denne kampanjen er Yahoo!, Live365, Rhapsody (som eies av Real), MTV Online, AccuRadio, Pandora og SHOUTcast (eid av AOL). Det betyr at endel norske lyttere ikke finner kanalene sine i dag.

Spørsmålet om prising av rettigheter på nett i forhold til andre medier, er i høyeste grad aktuelt i andre land enn USA. Både gamle og nye mediehus bruker mye tid på å finne ut av problemstillinger i forhold til rettigheter på nett, og prising av disse. Jeg tror ikke det er siste gang vi opplever aksjoner som «day of silence».

2 kommentarer

  1. Martin Berglund

    Jeg vil tro at de som ønsker å gjennomføre økningen av lisensavgiftene for sending av musikk på nett, ikke er en del av «aktive brukere» i dette segmentet.

    Det skal bli spennende å se hvordan fremtidens ledere avgjør internettrelaterte saker i forhold til sin egen nettbruk.

    Hva tror du?

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.