nrk.no

Rubenmann i Second Life

Kategori: NRK


Rubenmann har fått seg et bedre sted i cyberspace. På NRKs øy i Second Life finner du Rubenmanns nye paviljong. (Les mer om NRKs øy i Second Life her).

Rubenmann i Second Life

Der kan du se på Rubenmanns videoer, lese om Rubenmann og ikke minst, få din egen virtuelle, grønne Rubenmann-kopp, helt gratis. Hva er vel bedre enn å gå rundt i Second Life med den skinnende, grønne koppen? Du kommer til å bli det naturlige midtpunktet i enhver forsamling…

Rubenmann i Second Life

Har du en Second Life-konto, se kom innom NRK-øya!

Rubenmann i Second Life

PS. I Rubenmanns Fanklubb på Facebook kan du poste bilder av deg selv med grønn Rubenmann-kopp, enten det er ditt egentlige jeg eller ditt virtuelle jeg!

André «leder»:

Rubenmann fan

15 kommentarer

 1. Er det noen som bruker Second Life utenom bedrifter som skal markedsføre seg selv? Har aldri snakket med noen som bruker second life, har heller ikke sett på diverse forum at det er noe snakk om second life. Eneste gangene jeg hører om second life er når en bedrift har lagt inn noe reklame der. Så hva er greia?

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Nei, her er jo Bob igjen…

  En ting skal du ha: Second Life får MYE presse i forhold til hvor mange som faktisk spiller. I likhet med andre lignende fenomener som f. eks. WOW.

  De som spiller Second Life har lagt igjen 1,5 millioner US Dollars bare siste døgnet.

  Det er vel neppe bare folk som markedsfører ting som har gjort det…

  Jeg har mange bekjente som spiller Second Life, men det er få nordmenn.

  Har du prøvd det selv?

  Svar på denne kommentaren

 3. Second Life suger så jææævlig! bare se på det! – det ser ut som et dårlig tidlig nittitalls PC-spill i vektorgrafikk…
  Greia er den at folkene bak SL er mer grisk og grådig -tenker kun dollars, – enn de er kreative og lidenskapelige til det de driver med…. SL er sikkert kult hvis man er en Metroseksuell asiatisk fjortiss med blått hår som digger kitch…
  for oss andre (uten alveører) så må vi vente litt til lengre på noe bedre.

  Svar på denne kommentaren

 4. Øyvind Solstad (NRK)

  Du har et poeng, Martin. Grafikken er ikke akkurat PS3/Xbox 360-kvalitet. Jeg lurer på hva som er grunnen? Hvorfor de ikke kjører høyere kvalitet?

  1) At severne deres ikke ville tålt det? At det ville blitt for mye data å dytte ut til brukerne.

  2) At de er redde for at folk med ikke-så-nye maskiner ville få problemer med ytelsen.

  3) At systemet er bygget opp med lavere kvalitet. Så hvis de skal gå opp i kvalitet, så må alt folk har lagd av objekter – hus, klær, ting osv. – lages på nytt i høyere kvalitet.

  Jeg er ikke med på at det er et fjortiss-spill. Det er faktisk 18 års aldersgrense, og de fleste jeg har truffet som har avslørt sin egentlige alder er godt voksne folk.

  Jeg tror Second Life er såpass populært som det tross alt er, fordi folk kan gjøre som de selv vil. Om du vil kjøpe deg en tomt, bygge et hus, plante blomster, og bruke all tiden din i spillet til å vanne dem, så kan du det. Du trenger ikke dra ut på tokt, finne ørten venner å samarbeide med, drepe og plyndre.

  Du bestemmer selv.

  Det hadde vært interessant å høre fra noen som spiller SL selv, og som liker det, hva det er som fenger?

  Svar på denne kommentaren

 5. Jeg er veldig enig med deg i at idéen er helt super. Total frihet -i motsettning til det virkelig konforme livet de fleste lever idag. Jeg er stor gutt nå, men ville gjerne brukt tid i en sånn virtuell verdenen, har den sett ut som de online ‘guilds og magi/drepe/alve/monstergreiene’ som faktisk ser rådra ut -og bare blir bedre og bedre for hver dag (har en nevø som har begynt å gro alveører og drømmer med sprellende raske tastaturfingre hehe helt sant -faktisk!

  Jeg har hørt at grunnen til den dårlige kvaliteten er begrenset mulighet p.g.a størrelsen. Når SL folkene vil eie all data selv og ikke selger PC spillene som installasjonspakker som de andre online spillene. De er tydeligvis redde for å miste kontroll og ser mer dollar i fremtiden av en eller annen grunn. En dag om ikke alt for lenge VIL jo SL se helt strøken ut -det er bare snakk om tid.

  Prøvde det en eh natt, og synes det var teit og ‘fjortissaktig’ Faktisk var det kun fjortisser jeg traff på der inne. Alle avatarene så så kjipe ut jeg måtte flire. Når man snakket til hverandre, så drev figurene å ‘tastet’ i løse luften…hehe…Og ALLE karene så ut som alt fra litt småhomo, til Superbøger. Men bevares – har jo sett dokumentarer om folk som tjener store penger av å selge ting og tjenester der inne…

  Svar på denne kommentaren

 6. Data på film

  […] PS. Die Hard 4.0 har forøvrig eget sted i Second Life, nesten like kult som Rubenmann sitt. Kremt. die hard Filmpolitiet nrk p3Siste 5 poster av Øyvind Solstad100 nye plattformer – June 29, 200710 11 ting som tyder på at du er «Old skool» – June 28, 2007Vi tester polls – vil du kjøpe iPhone? – June 28, 2007MySpace lanserer YouTube konkurrent – June 28, 2007DRM på klær – June 27, 2007Share This […]

  Svar på denne kommentaren

 7. Jeanette Tranberg

  Jeg er nyutdannet lærer, med fordypning i IKT i læring, og samarbeider med andre lærere i hele verden om å finne ut av hvordan vi skal utnytte virtuelle verdener for å kunne øke læringsutbytte i undervisning.

  Vil NRK, eller har NRK planer om å tilby mer seriøse innslag enn Rubermann – her, som representerer en «just for fun» kultur av SL – i SL?

  Jeg er en av dem som venter i spenning og håper på det. Jeg opplever sjeldent fjortiskulturen i SL, og kan vel telle dem på en hånd, men jeg oppsøker heller ikke steder hvor de samles, annet enn for eventuelt å undersøke dette perspektivet av SL også. Slik sett skiller vel ikke brukergenerte virtuelle verdener særlig fra virkeligheten. Søk og du skal finne, eller med andre ord, det du oppsøker finner du. Finnes det ikke har du mulighet for å skape det selv, på godt og vondt.

  Ønsker jeg seriøst innhold, oppsøker jeg seriøse steder. NRK har så langt kanskje mest skuffet. Det eneste nyttige jeg husker av verdi (hvis man ser bort fra underholdninsaspektet da ( smaken er som baken)), var en simulator hvor avateren min kunne lage fiktive nyhetsreportasjer. Den kan vært nyttig i undervisningssammenheng, og jeg ser ikke bort fra at jeg en gang i fremtiden vil ta med studenter dit.

  PS: SL er ikke et spill, og det er der mange fjortiser (enten de 14 eller 41 :O) har et litt skeivt perspektiv ved ankomst, inkludert meg selv til å begynne med. Det er en virtuell verden, ganske lik den virkelige. Hva skiller de to tro? …

  Svar på denne kommentaren

 8. Øyvind Solstad (NRK)

  Dette er et viktig spørsmål: Skal NRK tilby mer seriøse innslag i SL?

  Jeg er veldig enig med deg at SL ikke er et spill. Det er en virtuell verden hvor det foregår aktiviteter styrt av brukerne, som da gjenspeiler verden utenfor. Akkurat som i den virkelige verden er det mye tøys, mye som du ikke er interessert i, og du vil møte mennesker du ikke nødvendigvis har så mye felles med.

  Men så skjer det motsatte også: Du treffer folk med samme interesser, samme «språk». Og da blir SL en utrolig plattform, på tvers av land og tidssoner.

  Jeg kan dessverre ikke si så mye om hvilke planer vi har. Først og fremst er vi i Second Life for å «få føttene våte», lære om hvordan det funker og hvordan kulturen er.

  Men vi har masse spennende idéer, og ønsker oss også tilbakemeldinger fra dere på hva vi evt. skulle tilby. Den nyhetssimulatoren du snakker om, hva var det for noe? Det hørtes interessant ut!

  Jeg tror jeg skal dra dette spørsmålet opp til en egen artikkel, kanskje vi kan få noen flere innspill om hva folk forventer at NRK skal være i Second Life. Og så må vi også gjøre ting folk IKKE forventer, ikke sant?

  Svar på denne kommentaren

 9. Hva skal NRK gjøre i Second Life?

  […] Jeanette Tranberg spør et viktig spørsmål i en kommentar til artikkelen “Rubenmann i Second Life”: Vil NRK, eller har NRK planer om å tilby mer seriøse innslag enn Rubermann – her, som representerer en “just for fun” kultur av SL – i SL? […]

  Svar på denne kommentaren

 10. Per Kristian Johansen

  Den nyhetssimulatoren du snakker om, hva var det for noe? Det hørtes interessant ut!

  Jeg går ut i fra at Tranberg mener nyhets-simulatoren på NRK-øya. Den, samt flere liknende simulatorer, vil bli å finne i det nye studioet som blir oppført på øya i høst.

  Følg med i bloggen NRK i Second Life

  Svar på denne kommentaren

 11. Øyvind Solstad (NRK)

  Elin, jeg skjønner ikke spørsmålet ditt? Hvor er det du blir bedt om å taste mobilnummeret? Second Life er i utgangspunktet gratis men du kan bruke penger i verdenen om du ønsker.

  Svar på denne kommentaren

 12. Hørte på Kurer i dag. Der var det snakk om hva NRK skal drive med og hvor dere skal vær representert. Jeg fikk inntrykk av at dere fortsatt var aktive i Second Life. Stemmer dette? Det er vel på tide å innse at dette aldri tok av. Jeg er for at NRK skal se på nye tjenester og vær aktiv på nett, men dere bør innse når en tjeneste ikke er noe å satse på lengre.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.