nrk.no

7digital – musikk uten kopisperre

Kategori: Musikk og lyd


7digital er et alternativ til iTunes om du vil kjøpe musikk uten kopisperre. Mye av musikken finnes i flere formater. Et eksempel er White Stripes ny album «Icky Thump» som finnes i både WMA 192 kBits (med DRM), AAC 192 kbits (perfekt for iPod) og mp3 (192 kbits uten DRM).

7digital

Det er også en egen seksjon med mp3-låter i høyere kvalitet, 320 kbits uten DRM. Det betyr at innhold fra f. eks. EMI er i høyere kvalitet hos 7digital enn samme låter hos iTunes. I hvertfall på papiret. iTunes selger EMIs musikk i AAC 256 kbits, mens 7digital selger i mp3 320 kbits. Mine egne erfaringer tilsier at AAC høres bedre ut enn tilsvarende bitrate i mp3. Jeg har musikken på iPoden i AAC 192 kbits, og det mener jeg høres bedre ut enn mp3 256 kbits.

Uansett er 7digital et interessant alternativ. Sjekk også ut avdelingen for gratis musikk.

4 kommentarer

 1. Gratis musikk fra Moby

  […] Tidligere på NRKbeta: Musikk uten kopisperre fra 7digital, iTunes og Amazon. DRM film musikk tv videoSiste 5 poster av Øyvind SolstadThe mullet strategy – July 30, 2007Kunst i Second Life – July 30, 2007300 000 nordmenn på Facebook – July 27, 2007Damer jeg har møtt – July 26, 2007Spock – potensielt meget genial søkemotor for mennesker – July 25, 2007Del denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 2. Hvorfor du ikke skal gå inn på avtaler hvor du “leier” musikk og film

  […] Tidligere på NRKbeta: Musikk uten DRM fra Amie street Kjøp musikk uten kopisperre 7digital – musikk uten kopisperre Amazon selger musikk uten kopisperre iTunes musikk uten kopisperre DRM kopisperreSiste 5 poster av Øyvind SolstadDetaljer om bakkenettet – August 10, 2007Spock er live – August 10, 2007Mosh – Nokias nye sosiale nettverk – August 10, 2007Viddler – video med plass for tags og kommentarer – August 10, 2007CBC har ikke bestemt seg ennå – August 10, 2007Del denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 3. Andreas Nordal

  For meg som kjøper hele album, er pausefri avspilling viktigere enn all annen snikksnakk om lydkvalitet. Dermed er mp3 og AAC per definisjon uaktuelt. Ja, jeg hører forskjell uansett bitrate, faktisk såpass at jeg irriterer meg over det: mp3 skader musikken din

  Inntil musikken blir å kjøpe i FLAC, vil jeg fortsette å kjøpe CD-er. Musepack, Ogg Vorbis og WMA støtter også pausefri avspilling.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.