nrk.no

Send direkte til hele verden fra en nettleser

Kategori: Streaming


Har du en nettleser og et kamera så ligger verden for dine føtter. Med en gratis konto hos ustream.tv kan du streame video direkte til hele verden. ustream bruker webkamera på maskinen din, eller du kan koble til et bedre kamera. Det kommer litt an på hvilket OS du har osv.

Du kan velge om du vil ha lyd eller bilde, eller begge deler. Og du ser til enhver tid hvor mange som ser på.

For å teste dette, så ligger mitt eget kamera ute for verden i noen timer i dag. Jeg skal vinke av og til. Trykk på trekanten for å starte streamingen. Skriv inn en kommentar under om det er noe du vil melde meg!

Lyden er av siden kollega Eirik har fått seg ny mail-applikasjon og (som vanlig) ikke klarer å slå av den kjipe standardlyden som er «default».

Om du ikke ser noe bilde over, så er det fordi sendingen er over.

Den direkte linken til streamen er: http://www.ustream.tv/channel/nrkbeta-test

Oppdatering

Mange melder at dette ikke funker så bra. At serveren er full osv. Det er dessverre ikke noe vi kan gjøre noe med. Det er vel med ustream.tv som mange andre nye firmaer at de fort blir mer populære enn de hadde tenkt.

Oppdatering 2

Det får holde for en stund. Det har jo begrenset nytteverdi å se på undertegnede sitte og skrive.

15 kommentarer

 1. Øyvind Solstad (NRK)

  Det vet jeg ikke, og har heller ikke funnet mye om det hos ustream. Men de sier endel om kvalitet på FAQ-siden sin:

  We recommend a minimum 320 Kbps in order to upload a quality video stream. 400 Kbps is preferred.

  Bilder pr. sekund finner jeg ikke noe om.

  Svar på denne kommentaren

 2. Overvåke hunden din

  […] Som et lite apropos til den forrige posten her på NRKbeta, “Send direkte til hele verden fra en nettleser”. De som har hund som er alene hjemme om dagen kan bruke dette. Sett opp en konto på ustream.tv, lag en sending og passordbeskytt den. Man kan nemlig sette passord på sendingene sine, slik at de bare kan sees av de med passord. […]

  Svar på denne kommentaren

 3. Direkte-TV på nettet | NewMe

  […] Oppdatering: NRKbeta har testet tjenesten ustream.tv. Har du en nettleser og et kamera så ligger verden for dine føtter. Med en gratis konto hos ustream.tv kan du streame video direkte til hele verden. ustream bruker webkamera på maskinen din, eller du kan koble til et bedre kamera. Det kommer litt an på hvilket OS du har osv. (Via NRKbeta) […]

  Svar på denne kommentaren

 4. Jack Rubinacci direkte på nett

  […] Vi har tidligere testet ut ustream.tv her på NRKbeta. Se også vår artikkel om eventcasting. ustream videoSiste 5 poster av Øyvind SolstadEn bedre insulinpumpe – August 15, 2007Spill på kjæresten din – August 15, 2007Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare åpner 15. august – August 15, 2007iDJ2 – DJing fra iPoden – August 14, 2007iPod-radio med DAB og docking – August 14, 2007Del denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Pappmaskin.no » Testing Meebo web chat + Ustream

  […] June 2007. I Love Social BookmarkingSubscribeBloglinesDiggdel.icio.usFacebookFurlRedditStumbleUponTechnorati Filed under Reviews, Testing | […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.