nrk.no

Blu-ray tar en liten ledelse i USA

Kategori: Video


Blu-ray og HD-DVD kjemper om å bli det ledende formatet for høyoppløselig video på DVD. Nå tar Blu-ray en liten ledelse i USA. For videokjeden Blockbuster kommer til å velge Blu-ray som standard på sine videobutikker.

Fra neste måned av skal alle de 1 450 utleiestedene ha filmer i HD, og da vil det være Blu-ray som er standarden. I et intervju med Associated Press sier Matthew Smith i Blockbuster at over 70% av utleie i HD har vært Blu-ray.

Blockbuster vil fortsatt ha HD-DVD på 250 av butikkene sine, og i nettbutikken sin.

1 kommentar

  1. HD-DVD eller blueray?

    […] Tabloidavisene liker å kalle det formatkrigen eller DVD-krigen. Med andre ord: Hvilket format blir arvtageren til DVD-platene? HD-DVD eller blueray? Så langt har blueray hatt en liten ledelse. Kjeder som leier ut film i USA har foretrukket blueray, og det har generelt funnes flere store titler til blueray enn til HD-DVD. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.