nrk.no

P3TV – nett-tv som funker

Kategori: Video


I motsetning til den bedrøvelige lydboktjenesten NRK er med på, så er P3TV av helt annet kaliber. Dette funker! Spilleren er griselekker, filmene spiller i høy videokvalitet, man kan stoppe, pause og gå tilbake (med færre problemer enn på YouTube), og det er bra innhold!

Du finner P3-innhold med bla. Mina, Lene Alexandra og Drillfight, musikkinnslag med bla. Mira Craig, the Killers og Timbuktu, humor med bla. Steinar og Bjarte og vår alles Heinrich Stammler.

Noen herlige nostalgiske klipp er også med. Som dette innslaget fra Dagsrevyen om mobiltelefoner. I 1986 hadde 85 000 nordmenn mobiltelefon, visstnok flest i verden!

P3TV

Er du på Facebook, bli med i P3TV gruppen og ønsk deg innslag.

Oppdatering

Enkelte av klippene i P3TV kan du legge på egne sider, som dette:

Flere klipp vil få denne muligheten etterhvert, se kommentarene under for mere om dette.

16 kommentarer

 1. Ble imponert over sidene da jeg snublet over dem her en dag.

  Mye bedre enn de elendige WMV-løsningene, som mer eller mindre fungerer som Windows-låser.

  Tror er god idé at NRK benytter en skikkelig online nettvideo-tjeneste som det Brightcove tilbyr. Fra noen som virkelig kan nettvideo.

  (Liten vits å bruke tid og penger på å utvikle egne halvdårlige løsninger når man ikke behøver. Vil anta at det er noe rimeligere også …)

  Kudos!

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Takk Ole!

  Ja, det er mye slik vi tenker også. I en verden hvor folk flest ser hvilke løsninger som finnes og hva som funker på nettet, så nytter det ikke for oss å lage alle løsninger selv. Noen ganger klarer vi å lage egne løsninger som konkurrer med de beste. Men like ofte vil det være slik at andre har lagd noe allerede som vi kan bruke.

  Og Brightcove er en slik.

  Så får vi håpe at vi klarer å fylle dem med innhold som dere liker. Ellers er det jo lite vits…

  Svar på denne kommentaren

 3. Nettopp. Godt å høre. Har savnet den tankegangen tidligere 😉

  Fokuset til NRK må jo først og fremst være å få spredt innholdet uansett medium eller teknologi.

  Husker for noen år siden da Høyskolen i Østfold (tror jeg) laget en radio on demand-tjeneste for NRK. Før podkasting var et ord. Det ligna litt på podkasting (minus rss)…. En smågenial tjeneste basert på mp3, hvor man enkelt kunne laste ned alle radioprogram (og føre de over på mp3-spilleren). Desverre ble tjenesten av en eller annen grunn fjerna (trolig pga rettighetsredsel) og erstattet med den nye ‘forbedra’ Windows Media-nettradioen….

  Hadde den utviklingen fått fortsette og feks blitt forbedret med podkastmulighet (rss abonnering) hadde NRK virkelig hatt en killer app!

  Svar på denne kommentaren

 4. Audun Vaaler

  Grunnen til at det MP3-baserte radio on demand-systemet ble byttet ut var at mange daværende versjoner av Windows Media Player ikke klarte å spille strømmene stabilt.

  Vi har fremdeles systemet kjørende stabilt hos oss (HiØ) dersom noen skulle være interessert 🙂

  Svar på denne kommentaren

 5. Jeg er interessert! 🙂

  Fant det ikke på http://media.hiof.no … Hvor er lenken?

  Hmfr. At Windows Media ikke klarer å spille av en standard fil bør ikke være en god grunn for å legge ned tjenesten. Det er en smule provoserende at så mange oppfører seg som Microsofts nyttige idioter.

  Svar på denne kommentaren

 6. Audun Vaaler

  Vi kjører den bare for intern bruk, så jeg tror ikke jeg skal poste noen link her 🙂 Serveren tar i alle fall opp én eller flere radiokanaler kontinuerlig, og lar deg så enkelt streame et valgfritt intervall (f.eks. fra kl. 12.00.00 til 12.03.00 hvis du vil høre nyheter).

  Koden er tilgjengelig på sourceforge.net/projects/tista/

  Svar på denne kommentaren

 7. Pst, Øyvind… For all del. Det var bare en generell ‘rant’. På ingen måte rettet mot Audun. Tvert i mot. Vet at han og resten av media.Hiof-folka har gjort, og gjør en strålende jobb. Ikke minst for NRK 😀

  (‘ranten’ var generelt rettet mot alle ignorante ‘Decision Makers’ rundt omkring 😉 )

  Takk for lenken, Audun 🙂

  Svar på denne kommentaren

 8. Øyvind Solstad (NRK)

  Jeg husker hvor fornøyde folk var da de oppdaget den tjenesten HIOF hadde i sin tid. Finfine saker.

  Med tista ser det ut som kan sette en slik opp selv. Eller? Meld tilbake om det funker!

  Svar på denne kommentaren

 9. Audun Vaaler

  Det er hyggelig at noen fremdeles husker den gamle radio on demand-tjenesten 🙂

  Verden er dessverre slik at proprietære løsninger ofte vinner. Heldigvis er forståelsen for nytteverdien av åpne standarder stadig voksende.

  Svar på denne kommentaren

 10. NewMe » Blog Archive » Min egen TV-stasjon

  […] Jeg har fulgt litt med på hva som finnes av løsninger i det siste, og en løsning som utmerker seg er den som NRK har valgt å bruke til P3TV. Den heter Brightcove og er absolutt verdt å sjekke ut om du har planer om å starte TV-stasjon på nettet. Mer om det på NRKbeta-bloggen […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.