nrk.no

Nedlasting av lydbøker til mobil

Kategori: Mobil


Forrige uke lanserte Telenor et nytt tilbud, i samarbeid med diverse forlag, blant annet NRK. Tjenesten skal gi deg mulighet til å laste ned lydbøker til mobilen din. Og det høres jo fint ut:

Utnytt mulighetene mobilen gir og få bøkene du ellers ikke har tid til å lese opplest for deg, hvor som helst og når som helst. Velg blant over 200 lydbøker eller hørespill i alle sjangre, både for voksne og barn, enten det er klassikere, nyskapninger eller av kjente forfattere.

Hver lydbokdel på 30 minutter koster fra 9 til 69 kroner. Det tar 2-3 minutter å laste ned hver bit. Hver del er på mellom 1,4 og 30 MB.

Jaha? La oss se på hva slags bøker man kan laste ned. De finner du på nettsidene til paragallo. Du kan ikke klikke på bøkene og lese informasjon om dem uten å være logget inn = medlem. Det står ikke hva de koster totalt. Ikke hvor lange de er.

Så jeg fant frem den boken som står som mest solgte, nemlig Jan Guillous «Tyvenes marked». Den kan du kjøpe som lydbok på CD for 298 hvor som helst. Og under 100-lappen hvis du er medlem av enkelte klubber. Den er 15 1/2 time lang. Det blir da 31 biter i Telenors nye butikk. Da tar det altså over en og en halv time å laste den ned. Bare nedlastingen. Da har jeg ikke regnet med tiden det tar å navigere deg frem, klikke at du vil laste ned, lagre filen på telefonen når du er ferdig osv. Jeg har lastet ned musikk i Telenors musikkbutikk. En enkel låt på 4 minutter tok nesten 5 minutter å laste ned. Jeg bor midt i Oslo med 3G-nett og har topp dekning der jeg bor.

Ikke at jeg vil anbefale det, men du kan laste ned den siste James Bond-filmen i HD på kortere tid enn det på en anstendig PC.

Hva koster det?

31 biter a kr 69… det blir 2 139 kroner. Det kan du kjøpe Jan Guillou og seks andre lydboker for på en bokhandel. Rippe dem med iTunes el. og så legge dem inn på telefonen din som mp3. Eller har jeg misforstått…? Kanskje det skal være 31 biter a 9 kroner? Da er det i såfall 279 kroner, en tier billigere enn bokhandelens normale pris.

Styr unna!

Dette her har jeg ingen tro på. For dårlig. For dyrt. For tregt. Og en brukeropplevelse på sidene man skal kjøpe tingene som er helt elendig.

Og det er merl: For du kan nemlig laste ned det du kjøper til PCen din også.

Lydbøker du har kjøpt fra Telenor på mobilen kan du også laste ned til datamaskinen din, uten ekstra kostnad. Det er ikke mulig å kjøpe lydbøker direkte fra nedlastingssiden.

For du skal laste ned på det trege telenettet, ikke på en rask ADSL-linje.

Lydfilene kan kun lastes ned én gang til mobil og én gang til PC/MAC. Det betyr at du selv er ansvarlig å ta sikkerhetskopier av filene (f.eks til CD), slik at du, hvis uhellet er ute og filene blir slettet, kan kopiere dem tilbake.

Hahahaha.

Hvorfor kan jeg ikke flytte lydfilene som jeg har lastet ned til mobilen?

På grunn av rettighets- og teknologispørsmål er vi pålagt å beskytte lydfilene som lastes ned til telefonen slik at disse ikke kan flyttes, eller videresendes. Men siden det er mulig å laste ned fullkvalitetsfiler til PC/MAC, vil du kunne laste disse over på din telefon i ettertid hvis det er ønskelig (forutsatt at du har nok ledig plass på din telefon)

Dette blir nok en suksess.

2 kommentarer

  1. Ah, så fint å se en del av en bedrift med god grunn kritisere noe som den samme bedriften er en del av! Jeg lurer på hva de som fant på denne gode ideen tenkte, og jeg håper virkelig ikke de selger så mye som én bok i denne parodien av en butikk!

    Eirik Newth har også blogget om dette.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.