nrk.no

WWDC Keynote 2007

Kategori: Mac


Steve Jobs har akkurat avsluttet sin keynote på WWDC i San Francisco. Her på Moscone West Center i San Francisco stilte de mest ivrige seg opp 04.30 i morges, til keynoten som begynte litt over klokka 10. Ivrigere enn de meste hardbarkede konsertgåere!

Køen på WWDC

(Folk poserer for Apples fotograf som «moonwalker» i rulletrappa for dem)

Ryktene fortalte om en stor endring på OS X, operativsystemet som alle Macer kjører. Og fokus på iPhone. Og det ble det, mest OS X, versjon 10.5, men også endel om iPhone.

For å ta det siste først: «One more thing» denne gangen var Safari for Windows.

Leopard

Men hovedfokus på Steve Jobs presentasjon var den neste versjonen av OS X. Versjonsnummeret er 10.5, og Apple kaller den Leopard. Apples nettsider er nå oppdatert med presentasjon av Leopard, som kommer på markedet i oktober. Alle utviklere her på WWDC får en utviklerkopi i dag, slik at applikasjonene kan være klare når Leopard kommer på markedet i oktober.

Steve Jobs brukte mesteparten av presentasjonen på å vise de 10 viktigste funksjonene i Leopard.

iPhone

I år var det «One last thing» i tillegg til «One more thing». 🙂 Apple kunngjorde at tredjeparter kan utvikle applikasjoner for iPhone, noe som kommer til å åpne for endel utrolig spennende bruksområder. Dette kommer vi tilbake til med egen artikkel!

Intel

Keynoten åpnet forøvrig med at Steve Jobs takket Intel for et fantastisk samarbeide. I fjor valgte Apple å skifte over fra å bruke IBM/Motorolas PowerPC-prosessorer, til Intel. Alle Macer er nå Intel, og Intels sjef, Paul Otellini kom på scenen og mottok en spesialdesignet pris for den jobben Intel har gjort for Apple.

Intel WWDC 2007

«En av de beste tingene jeg har gjort i min karriere», sa en personlig Otellini om samarbeidet med Apple.

Og selve keynoten kan du se selv på Apple.com

2 kommentarer

  1. Apples nye katt er en leopard

    […] I San Franciso i går viste Apple-sjef Steve Jobs 10 funksjoner i Apples nye operativsystem 10.5, som kommer på markedet i oktober. Anledningen var selvsagt Apples WWDC – utviklerkonferansen hvor de som lager programmer for Mac møtes for å lære og møte Apples ingeniører. […]

    Svar på denne kommentaren

  2. I’m Steve Jobs. I quit.

    […] Om du ikke har tenkt å få med deg hele keynoten til Steve Jobs på WWDC i San Francisco, så er i hvertfall åpningen verdt 112 sekunder av tiden din. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.