nrk.no

WWDC 2007

Kategori: Mac


Mandag morgen starter Apples Worldwide Developers Conference, eller WWDC om du vil, i San Francisco. Vi er på plass (riktignok uten bagasje), og skal rapportere om alt som kommer av nyheter fra Apple denne uken.

WWDC i Moscone West Center, San Francisco

Steve Jobs keynote

Mandag kl. 10.00 lokal tid (19.00 i Europa), starter Steve Jobs sin keynote, hvor han vil presentere nyeste utgave av Apples operativsystem OS X, versjon 10.5. Det er er ventet en radikal oppgradering av OS X, pga. en ny teknologi som Apple caller Core animation. Det er et sett med funksjoner i operativsystemet som både Apple og 3. partsutviklere kan bruke til å enkelt lage avanserte visualiseringer i programmer for Mac.

Utviklere som har sett 10.5 og Core animation allerede, kaller dette revolusjon. Det er riktignok et ord man hører annenhver dag i datapressen, men vi tror store ting er i gjære. Vi skal rapportere fra Steve Jobs keynote, så straks noe nytt har blitt vist, så ser du det der på NRKbeta.

iPhone

En annen ting som ganske sikkert vil få mye oppmerksomhet, er iPhone. Den kommer på markedet her i USA 29. juni, og så blir det store spørsmålet om utviklerne på WWDC får lov til å begynne å utvikle applikasjoner til iPhone, eller om Apple vil forbeholde seg eneretten til å lage applikasjonene for telefonen sin selv. Steve Jobs har mer enn antydet at Apple skal åpne opp for 3. partsutviklere, men ikke spesifisert når. Vi tror det kommer til å skje alt nå på WWDC.

Multitouch

Tredje store ting: Multitouch. NRKbeta har skrevet om det før, og snart er dette et ord som moren din vet hva er. Innen 3-5 år kommer vi til å ha skjermer eller andre input-enheter med multitouch i alle størrelser og fasonger rundt oss: Mobiltelefoner, medieavspillere, display på veggen og i overflater på bord og disker. Både Apple og Microsoft har vist fantastiske nye produkter basert på multitouch, og flere vil komme. Se vår tidligere artikkel om denne teknologien.

Det er mange rykter rundt en keynote fra Steve Jobs, og et av dem er ny versjon av iMac, med børstet aluminum i stedet for hvit plast. Vi får se. Har du noen tanker eller veddemål om hva som kommer, gå bananas i kommentarfeltet under!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.