nrk.no

Danmarks Radio legger ut arkivet

Kategorier: TV & Video


Danmarks Radio har klart det som mange kringkastere over hele verden håper å kunne gjøre: Legge ut arkivet sitt til seerne:

DR og en lang række rettighedsorganisationer – samlet i COPY-DAN – har skabt verdenshistorie med en ny rettighedsaftale. 10 års rettighedsproblemer er løst på rekordtid, og efter fire måneders intensiv og konstruktiv forhandling ligger den første aftale af sin art i verden nu klar. Aftalen sikrer, at indhold fra DRs enorme arkiv fra den 1. januar 2008 kan komme danskerne til gode på alle DRs kanaler og platforme.

Det betyr at DR kan legge ut klipp fra arkivet på nett fra nyttår, og med spesielt fokus på innhold for barn:

På baggrund af aftalen går DR nu i gang med at udvikle en lang stribe tilbud. Børnene får virkeligt noget ud af den nye aftale. DRs brede vifte af godt børneindhold flytter ind på dr.dk, hvor børnene – alene eller sammen med deres forældre – vil kunne gå på opdagelse.

Danmarks Radio ber nå folk om tips om hva de først vil ha ut. På «Ønskelisten» kan man melde inn sine ønsker, slik at disse kan prioriteres.

3 kommentarer

  1. Åpne tv-arkiver

    […] Danmarks Radio inngikk i fjor en avtale med de danske rettighetsorganisasjonene som gjør at de kan legge ut store deler av sitt tv-arkiv på nettet. Nå har tjenesten åpnet, under navnet bonanza. Det er det danske folk som skal velge ut de første 100 programmene som skal digitaliseres og legges ut. Vi er meget glade for at kunne tilbyde danskerne denne enestående mulighed for at bestemme, hvilke programmer fra DRs arkiver, der som de første skal digitalisere og gøres tilgængelige. Bonanza kan ses som en slags startskud eller virtuelt første spadestik i den lange arbejdsproces med at digitalisere alt DRs indhold i arkiverne – og danskerne skal selvfølgelig have lov at vælge først. Vi ved, at danskerne er meget positivt stemt overfor muligheden for at få adgang til DRs arkiver via nettet. Og vi er selvfølgelig glade for dette engagement i DRs indhold og det stykke fælles, dansk kulturhistorie, som det udgør. Bonanza er en forsmag på den store fest, der kommer, når alt indholdet kan tilgås af alle danskere. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.