nrk.no

Lekre tidslinjer

Kategori: Nettjenester


BBC gjør mye kult, og dette er ikke noe unntak. På BBC.co.uk/history finner du «British History Timeline», en visualisering av britisk historie. Du kan dra i tidslinjen, klikke på enkelthendelser for mere informasjon (inkludert en rekke utfyllende bakgrunnslenker på hendelsene), og du kan zoome inn på tidsperiode eller distrikt.

BBC History timeline

Det minner litt om Nikons Universcale, som viser deg størrelsen på objekter i forhold til hverandre. Følg godt med på animasjonen i starten, der det zoomes fra enkeltpartikler i atomene til universet på et par sekunder. Vooooo. Så kan du enten bare sitte og la animasjonen rulle nedover i størrelse igjen – fra universet via planeter, pyramider, blåhval, mennesker, lus, celler, atomer. Eller klikke på enkeltobjekter for å fordype deg i dem.

Universcale

5 kommentarer

  1. Radikal klokke

    […] Apropos visualiseringer… Denne klokken kalt Polar Clock er lekker. Og en ny og lettlest måte å presentere informasjon på, selv om vi har brukt andre metoder i hundrevis av år. […]

    Svar på denne kommentaren

  2. Damer jeg har møtt

    […] Tidligere på NRKbeta: Lekre tidslinjer grafikkSiste 5 poster av Øyvind SolstadSpock – potensielt meget genial søkemotor for mennesker – July 25, 2007Vi tester SezWho – July 23, 2007Nei takk – July 22, 20073D e-post – July 19, 2007Labyrint – July 6, 2007Del denne artikkelen (Facebook, e-post, bokmerker etc.) […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.