nrk.no

Betal det du vil

Kategorier: DRM & Musikk og lyd


Det foregår en interessant diskusjon etter artikkelen «Rose d’Or 2007: Selg billetter til filmen FØR den spilles inn». Arnfinn skriver blant annet:

På en eller annen merkelig måte har jeg det best når jeg lager sånt som jeg IKKE får betalt for, hvor penger ikke er hovedsaken.

Kanskje det er det Jane Siberry (les mer på engelsk Wikipedia) tenkte på da de bestemte systemet for betaling på nettbutikken hennes, Sheeba.ca. Der betaler du det du vil. Noe sier meg at det ikke nødvendigvis hadde funket alle steder i samfunnet, men slik er det i hvertfall på sheeba.ca. Når du skal betale, kommer denne menyen opp:

sheeba meny

Så velger du selv, ta imot musikken gratis, betale litt, betale mye, og du velger også om du vil betale nå eller senere en gang. Du får for ordens skyld vite hva «folk flest» betaler, så kan du kanskje betale litt mer enn andre for å forbedre karmaen din:

Gjennomsnittspris

Forklaringen på hvorfor det er slik fortelles det om her:

Life is out there waiting. I am making a choice to work this way and take full responsibility for whatever it may bring to me. You make your own decision and stand by it, too. This is not a guilt trip. Feel no pressure. The most important thing is that the music flow out to where it could bring enjoyment. And THAT is the best thing you could give me.

2 kommentarer

  1. Ser ut til at det er en bra taktikk, da. Gjennomsnittet hennes er jo bedre enn det låter koster på iTunes, og i tillegg går vel penga rett i lomma på artisten i steden for at de blir fordelt mellom artist, Apple, og plateselskap.

    Svar på denne kommentaren

  2. Last ned Madonna gratis

    […] Det er mye snakk om nedlastbar musikk uten DRM, og nettbutikker hvor du betaler det du selv vil. Og noen ting er rett og slett helt gratis. Som den nye singelen til Madonna som du kan laste ned gratis i forbindelse med konserten “Live Earth” (den som Bob Geldof er litt sur på). […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.