nrk.no

Trollvisker

Kategorier: Det sosiale nettet,Nettkultur & Uten kategori


Hva er en trollvisker? Eller «troll-whisperer» på engelsk? En person som er i stand til å roe ned troll som herjer i diverse digitale forum på nettet. Troll er det man kaller folk som med vilje lager kvalm i forum. F. eks. sporer fullstendig bort fra det som er tema, går til angrep på det som folk i forumet er der for (f. eks. å si at honning er dødelig og vondt i et forum for birøktere), eller som går til personlig angrep på de andre i forumet.

En trollvisker er en som klarer å roe ned troll. Som ved hjelp av diverse lure tricks og hjelpemidler gjør det mindre gøy å herje der. En av de mer oppfinnsomme metodene er å fjerne alle vokaler i innlegg postet av troll. Siden troll ofte herjer enda mer om de blir slettet, så er dette en snedig variant. Innlegget blir stående, men det går kjempesakte å lese.

Trollhvisker

(Trollbildet er tatt av Reinhard Pantke)

Her er avsnittet over bildet, behandlet på denne måten:

n trllvskr klrr r nd vdkmmnd, llr vd hjlp v dvrs lr hjlpmdlr gjr dt mndr g hrj dr. n v d mr ppfnnsmm mtdn r fjrn ll vklr nnlgg pstt v trll. Sdn trll ft hrjr nd mr m d blr slttt, s r dtt n sndg vrnt. nnlggt blr stnd, mn dt gr kjmpskt ls.

Klarte du å lese det? Ikke enkelt!

Det finnes en egen plugin til publiseringssystemet Movable Type som gjør dette: shrpshr.pl. Har du noen historier om troll, del dem i kommentarfeltet under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.