nrk.no

En artikkel på en blogg: Minus 4 milliarder dollar

Kategori: Mac


På mandag postet teknologi-bloggen Engadget en artikkel om at Apples iPhone var utsatt til oktober og at den nye versjonen av operativsystem OS X er utsatt til over nyttår.

Hva skjedde? I løpet av noen minutter sank Apples aksjekurs fra nesten 108 dollar til 103,42. Se på grafen fra Google finance, det er et kjempedropp rett etter at Engadget publiserte artikkelen. Aksjeverdien på selskapet gikk ned med over 4 milliarder dollar på rundt 20 minutter.

Apple aksjefall

(Skjermbilde: Google Finance)

Så viste det seg at det hele var en forfalskning, og Engadget rettet artikkelen. Men Apple endte likevel dagen ned over 1 milliard dollar. Nyheter reiser fort, og spesielt i teknologi- og databransjen…

Senere har Engadget publisert en lengre forklaring på hva som skjedde. Det utrolige fallet i Apples aksjepris blir kommentert på denne måten:

Credibility and trust is the currency of our realm, and it’s clear we lost some of that. (And to be 100% clear, no one at Engadget is allowed to own stock in any of the companies we write about.)

Og når det gjelder om iPhone faktisk kommer på markedet til planlagt tid, så er den i hvertfall et hakk nærmere. 17. mai ble den godkjent av FCC, som betyr at den er lov å selge og bruke på amerikanske telenett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.