nrk.no

Fildeling rett på TV i stuen

Kategorier: Fildeling,Gadgets,Streaming,TV,Uten kategori & Windows


AHT international utvikler en serie med set top bokser som inkluderer både såkalt peer to peer streaming og peer to peer fildeling. Med andre ord, verdens mest populære måte å dele innhold på nett. Fremdeles blir denne teknologien i hovedsak benyttet for å dele innhold som folk ikke nødvendigvis eier rettighetene til, men flere og flere seriøse aktører begynner nå å innse at dette er en billig og effektiv
måte å spre innhold på nett.
Å putte denne teknologien inn i en billig boks til å sette under TV’n en kan gjøre denne distribusjonsmetoden mer tilgjengelig.

Nuvio TV screenshot

AHT bygger bokser som inkluderer Tribler P2P programvare. I tillegg til de dedikerte set top boksene kan du også kjøre programvaren deres på en vanlig PC. En tidlig beta kan lastes ned her. Deres NuvioOne set top boks vil la deg få tilgang til det samme innholdet uten hjelp av en PC.

NuvioOne
Noen raske data for NuvioOne:

Embedded CPU with RISC core and integrated I/O and video decoder functions
Memory 32bits DDR2-333 64MB
Flash 32MB
Video Memory 64MB
Video Hardware Decoders for MPEG2, MPEG4 H.264, Microsoft VC1
Video Resolution up to 1920×1080 Video
Scaling and Picture in Picture
SCART with R/G/B, CVBS, Audio L/R
HDMI for high definition output (HDTV)
S/PDIF output in optical
Ethernet RJ45
USB 2.0
Infra Red Remote Control (keyboard optional)
Windows Media DRM
External power supply
Cables Scart, AC Power Cord

Uten lokal lagring vil du bare kunne se på innhold som blir sendt til boksen via streaming. Du kan også utvide den med en lokal SATA disk eller eksterne USB-disker. Da vil boksen kunne stå og hente innhold fra P2P-nettverk og spille dem av på TV’n din.

I tillegg til hva som finnes der ute av eksisterende streamingkanaler vil de også gjøre avtaler med innholdsleverandører for høykvalitetsinnhold. I tillegg til dette vil de la folk flest slippe til og lage egne TV-kanaler:

Your very own TV station

So you have your own blog? Nice, but why stop there? The NUVIO ONE allows you to broadcast in up to HDTV quality to all other NUVIO ONE worldwide. But that is not a limitation, the NUVIO ONE software client will also become available for a wide range of settop-boxes, Windows, Macintosh and Linux PCs.

Mange store ord. Det blir spennende å se om de klarer å levere. Jeg har gjort en rask test av Nuvio.TV-programvaren på min laptop. En enrom mengde kanaler med relativt lav kvalitet ble raskt tilgjengelig. P2P streaming og nedlastning ble gjort ved at Tribler startes, så den delen er ikke helt integrert enda. Du kan også få tilgang til innhold som ligger lokalt på datamaskinen din, så Nuvio.TV er jo allerede et ganske fjernkontroll- og TV-vennlig grensesnitt mot innhold du har liggende på maskinen din.

NuvioTV local content

En del ting her minner om en boks som jeg ikke har hørt så mye om i det siste. En annen nederlandsk sak som heter LamaBox. Jeg vet ikke helt hva som skjedde med den.

Ron van Herk

Ron van Herk, sjefen for AHT International viser en av prototypene de arbeider med. Denne skal gi deg internettinnhold på TV’n din for 99 euro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.