nrk.no

Panasonic HDC-SD1

Kategorier: Gadgets & Konferanser og messerPanasonic’s HDC-SD1 har vært i salg i Japan siden midten av Desember, uten at det hindrer Japanerne å promotere kameraet for fullt her på CES2007.

Det er rett og slett en aldri så liten godbit av et konsumentkamera vi her har med å gjøre. Kamera havner i klassen for små videokamera, og egner seg perfekt for de som trenger et lite, men godt og enkelt videokamera, som ikke tar all verden av plass.

Det som likevel skiller dette kameraet fra andre kamera med samme størrelse og formfaktor er opptaksformatet.

Panasonic HDC-SD1 er utstyrt med et SDHC kort for opptak av video på AVCHD formatet. AVCHD er et samarbeidsprosjekt mellom Sony og Panasonic for opptak av video til solid state minne, hard disk og DVD-plater, hvor videoen komprimeres med MPEG-4 AVC (H.264) kodek. Kameraet har 3 stk 1/4″ CCD brikker, kan gjøre opptak i 1080i HD og gir en maks datarate på 13 MBit video.

I tillegg til den innebygde 3 tommers LCD skjermen, kommer kameraet med HDMI utgang, jack-inngang for microfon og muligheten til å ta opp Dolby 5.1 surround lyd. Vekten uten batteri er 430g, mens de vitale målene er 74x69x142mm.

Med i pakken fra Panasonic følger et 4GB SDHC kort som rommer 90 minutter med video.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.