nrk.no

Microsoft Zune

Kategorier: Gadgets,Konferanser og messer & Musikk og lyd


Etter å ha fått i overkant mye diss etter lansering, var det fulle av skepsis vi dristet oss bort til Microsoft standen her på CES2007 for å ta Zune i nærmere ettersyn.

Etter å ha fikklet med Zune i noen minutter er det iallefall 3 ting vi er helt sikre på:

1. DRM krypteringen av musikken som du kan sende imellom 2 Zuner må BORT.
2. Neste versjon må ha en formfaktor som tillater en 16:9 skjerm.
3. 30 GB må minst bli 100 GB.

Ut over disse tre (relativt store) skavankene, fungerer egentlig Zune overraskende bra. Kvaliteten på skjermen er det første som stikker seg ut. Krystallklare bilder, video og grafikk, gjør at den visuelle opplevelsen av Zune, er relativt imponerende.

Navigasjonen til Zune er i prinsipp lik den man finner på Windows Vista’s Mediacenter. Her foregår navigasjonen i to akser. Hovedmenyen går vertikalt, mens de ulike undermenyene ligger horisontalt. Det er uvant til å begynne med, men vesentlig mer intuitivt på Zune enn det er på Mediacenteret.

Vi festet vår lille hyrdestund med Zune til tape slik at du kan bedømme selv hva du synes ved å spille av videoen i toppen av artikkelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.