nrk.no

Dumper du snart nettbrettet?

Kategorier: Diskusjon & Nettbrett

Foto: Apple og «heart gaming» av ZedLord-Art på Deviantart (CC BY-SA 3.0)

Skal vi tro en tidligere sjef i Microsoft og Netflix skal vi snart gjøre det slutt med nettbrett vårt.

Zal Bilimoria skriver i en fyldig sak hos nettstedet Re/code at «vår kjærlighetsaffære med nettbrettet er over».

Selv om det tok tre tiår for datamaskinen å nå toppen av markedsandelene (som det nå går dårligere med), mener Bilimoria at nettbrettene har nådd toppen på bare fire år. Herfra er det bare nedoverbakke, og syndebukken er mobiltelefonen.

Bilimoira forteller at nettbrettet har skuffet ham tidligere, da han hos Microsoft for ti år siden forsøkte å overbevise både kunder og bransje om at dette var tingen. Mangel på tilpasset programvare og interaksjon utelukkende via stylus tillegger han skylden for at det aldri tok av den gangen. Senere fikk pipen en annen lyd:

But a few years later, it seemed that the world had changed, and the tablet was finally going to live up to all its promise. At Netflix, the tablet was stealing time from the browser with increasing speed month after month. To take advantage of that shift, I focused our entire team’s efforts on a complete redesign of the tablet app. We introduced a slew of features that took advantage of the screen size and touch interface. It was, if I may say, beautiful.

Zal Bilimoria, Re/code

Men etter en rosenrød lansering hvor de økte både strømme-tid hos seeren og vant anmeldernes gunst gikk ikke ting som forventet. Til og med «Crunchies»-kategorien for Best Tablet App som de var nominert til i 2011, ble avskaffet året etter.

Med bare 12 prosent av nettbrett koblet til mobilnettet, sier det seg selv at disse ikke er like praktiske med tanke på oppkobling som mobilen. Den kan som kjent når som helst kan gå på nett. Derfor valgte Netflix å sløyfe sin kritikerroste iPad-app, og gjøre iPad- og iPhone-appene sine helt like.

Den dystre spådommen om nettbrett skyldes i følge Bilimoira to ting. Det ene er at mobil-apper har blitt så gode med tanke på kvalitet og hastighet, at vi ikke trenger tablet’en vår lenger. Det andre er at vi egentlig klarer oss bra med to enheter, en i lomma og en i skrivebordet. Nettbrettet faller mellom to stoler når det prøver å være både bærbart og stasjonært. Til tross for alle mulige tastatur-løsninger for nettbrettet, vil det aldri kunne bli en fullverdig laptop.

Da gjenstår det bare å se om spådommen holder vann. Her hjemme viser ferske tall fra Stiftelsen Elektronikkbransjen at nordmenn er helt ville etter nettbrett. De forteller nå i februar om en oppgang på 90 prosent i salg av nettbrett i 2013, sammenlignet med året før.

Diskusjonen går på nett og i Re/codes kommentarfelt. Ikke alle er enige med Bilimoria. Via Twitter utdyper han:

Apple-analytiker Horace Dediu viser også til internasjonal vekst i salget av iPads:

Hva synes du om spådommen?

43 kommentarer

  1. Vidar Andreassen

    Ser nok en vridning til mer bruk av mobilen hos meg også, men til veldig mye er det behagelig med større skjerm – så nettbrettet forsvinner ikke ut her.

    Dessuten må mobilbatteriene bli vesentlig bedre først!

    Svar på denne kommentaren

  2. Aldri stol på tekno-kommentatorer som følger malen «Nå er jeg lei av fenomen X, snart er alle lei av fenomen X».

    Sjekk mot faktiske tall. Sjekk mot nettavisenes nettbrett-tall, eller Finn.nos plattformtall. Sjekk mot det vanvittige nettbrett-salget i 2013. For eksempel.

    Svar på denne kommentaren

    • Ståle Grut (NRK) (svar til Øivind)

      Det er vanskelig å bestride de faktiske tallene per i dag, men ting kan som kjent endre seg. Jeg er nysgjerrig på eventuelle forskjeller ved både marked og bruk i hhv. USA og Norge. Selv om vi er langt framme teknologisk, kan det vel være verdt å merke seg begge sider av denne tablet-saken. Denne kommentaren er interessant fordi den tegner et negativt bilde av tablets, i en verden preget av ellers unison hyllest.

      Men nå kan det jo være jeg synes det fordi mitt eget nettbrett har vært i skuffen uten å blitt savnet for lenge…

    • Jeg går jo sikkert i den samme fellen, men i løpet av det siste halve året har nettbrettet stort sett kun blitt brukt mens jeg ikke hadde TV. Da ble lapopen brukt til streaming i stedet, og jeg «trengte» nettbrettet til å surfe o.l. mens jeg så på tv-serier. Nå er TV-en på plass, og laptopen brukes til surfing og nettbank mens streamingen skjer på TV-en. Har inntrykk av at jeg ikke er den eneste som bruker laptopen mer og nettbrettet mindre etter at smart-tv-er ble vanlig. Det kan virke som om de mest aktive nettbrettbrukerne er de som i mindre grad bruker TV, og derfor bruker nettbrettet som skjerm nummer to mens de «egentlig» ser på film/serier på laptopen.

  3. Tja, alt har vel sitt bruksområde. Et av de største problemene med nettbrett er vel at de skal gjøre alt fryktelig bakvendt, dyrt og vanskelig. Ikke skal de bruke standard-plugger og ikke skal forbrukerne få lov til å bytte batterier i dem. Ikke skal en få lov til å legge inn egne back-up’er, men man skal kjøpe det på ny fra itunes. Nei, det er ikke rart at folk ikke gidde kjøpe ipad. Det er derimot ikke et tegn på at nettbrettet mangler potensiale for å dekke et behov mobiltelefoner ikke dekker.

    Svar på denne kommentaren

    • Andreas (svar til Ove)

      Ingen av argumentene du nevner har noe å si for meg, så vi har nok forskjellig utgangspunkt. I tillegg virker det som du kun snakker om iPad, ikke nettbrett generelt?

    • «Ingen av argumentene du nevner har noe å si for meg,»

      Hva ville du egentlig diskutere? At jeg ikke har greid å treffe behovene til et vilt fremmed menneske i kommentaren min?

      Og artikkelen tar utgangspunkt i iPad’ens salgstall, så derfor har jeg også tatt utgangspunkt i den.

    • Andreas (svar til Ove)

      Min mening er at du ikke har truffet behovene til særlig mange; jeg tror ikke det du nevner har noe å si for den gjennomsnittlige nettbrett-bruker. Når det gjelder standardplugger, batteri og backup skiller ikke nettbrett seg nevneverdig fra mobiltelefoner. Man kunne brukt de samme argumentene om iPhone, og salgstallene øker fortsatt for den.

      Artikkelen har ikke tatt utgangspunkt i iPad-salgstall, men viser derimot til både norske og internasjonale tall som sier at nettbrettsalget fortsatt øker.

    • «Artikkelen har ikke tatt utgangspunkt i iPad-salgstall,»

      Nei, det har du rett i. Der gikk det litt raskt i svingene. Beklager det.

      «men viser derimot til både norske og internasjonale tall som sier at nettbrettsalget fortsatt øker.»

      Så da understøtter det poenget mitt. At behovet for nettbrett stadig er til stede. Kjempeflott.

      «Når det gjelder standardplugger, batteri og backup skiller ikke nettbrett seg nevneverdig fra mobiltelefoner.»

      Jeg kjenner ingen som kjøpte seg et nettbrett for å bruke den som en mobiltelefon. Jeg kjenner derimot mange som kjøpte den for å bruke den som en lett multimedia maskin de kunne se filmer, lese bøker og kjapt sjekke epost og nettaviser gjennom wifi hjemme. Noe de kunne legge fra seg i sofaen mens de ser på tv. En laptop er enkelt og greit ikke så behagelig å sitte med i fanget.

      Og en telefon er enkelt og greit for liten til å gjøre samme nytten.

      I så måte ville standard-plugger være veldig greit å ha på disse. Spesielt hvis de skal nå ut til grupper som vet hvordan de kopierer en fil til en usb penn, men som ikke vet hvordan en setter opp wifi deling av filer hjemme.

      Og angående batterier, så er en laptop rimelig enkel å bruke selv om batterilevetiden skranter. Det samme kan neppe sies om nettbrett, derfor blir nettbrettet mest sannsynlig ubrukelig når batteriet bestemmer seg for å forlate denne verden. Så jo, enkelte er bekymret over det.

      Alt i alt er det jeg sier at nettbrett er behagelig og har sine bruksområder, men produsentene har bestemt seg for å være unødig vanskelig når de designet dette.

      Jeg hadde tenkt å ta med mitt nettbrett på en reise og bruke den som laptop. Men for å gjøre det trengte jeg et tastatur. Bluetooth tastaturet selgeren viste meg i butikken kostet 900. Jeg har et lite USB tastatur hjemme som ville kostet meg kroner 0. Finnes sikkert billigere enn det selgeren prøvde prakke på meg, men med 900 kroner er jeg nesten halvveis til en billig laptop. Og det var det jeg endte opp med å kjøpe. For nettbrettet hadde heller ikke noen usb inngang som ville gjøre det lett å bruke dette til å laste inn bilder til den på en enkel måte. Eller gjøre noen enkel backup av notater etc.

      Med litt mer brukervennlig design ville et nettbrett fullt ut kunne gjort nytten, men siden den er så håpløst lite brukervennlig, så blir den liggende hjemme.

      Og det var hele poenget mitt, nettbrett er helt fine dem og de har et stort potensiale. Men siden produsentene skal være så vanskelige på enkelte felter så skyter de seg selv i foten.

      «Min mening er at du ikke har truffet behovene til særlig mange»

      Det er meg revnende likegyldig når du ikke greier være konkret på hva du maser om.

    • Bayfront (svar til Ove)

      Jeg er ganske enig med Ove; nettbrettet burde vært bedre tilpasset som en plattform en kunne utveksle data mellem pc og mobiltelefon, og eventuelt endel andre installasjoner, – men mye kan tyde på at dette, som kunne blitt et utmerket produkt, også ender opp «på den elektronisk teknologiske skraphaugen» nettopp fordi at producentene igjen skal forsøke å monopolisere sine produkter, i det samme håpet om å vinne større inntjening på altfor kort tid, isteden for å satse noe mer på substansiell inntekt over tid.

    • David S. (svar til Bayfront)

      Ehm … Man har da Exchange/ActiveSync og ownCloud/dropbox/google drive … som da kan synkronisere mail, kontakter, kalender og filer mellom flere enheter relativt enkelt.

      I tillegg kan ownCloud og Zimbra forøvrig ta seg av kalender og kontakter via hhv. CalDAV og CardDAV protokoller (finnes gode apps for dette på Android allerede). Zimbra kan også gi deg fullverdig e-mail funksjonalitet med webmail som ligger godt i toppsjiktet ang. funksjonalitet, med full IMAP støtte, som gir tilgang til samme data fra flere enheter. For ownCloud finnes det også egne apps for både Android og iOS.

      Så jeg ser vel ikke helt poenget ditt angående manglende synkroniseringsmuligheter.

    • og om man lar være å klippe mot strømmen eller noe så kan man jo holde seg locked in og alt flyter meget elegant rundt, fra iphone til ipad via en mac og samme med microsoft.

      android og «hvordan forkludre livet ditt med en helsike masse tjenester du egentlig ikke helt får kobla ordentlig sammen uten en doktorgrad i it og litt over gjennomsnittet interesse for selvplaging og konfing» har jo du dekka.

    • Når jeg ligger på et hotellrom hvor jeg må kjøpe nettilgang gjennom kontantkort som varer i en time, så er det utrolig tilfredstillende å bruke mail og fancy nettskyer bare for å lage backup av små notater. Samt sitte med et speilrefleks kamera jeg ikke får hentet bildene ut fra. Bare fordi produsentene ikke synes folk har bruk for en ordinær usb inn- utgang. Takk for din utredning over sykroniseringsmuligheter.

  4. Tja, spådom fra selskapet som latterligjorde to av de største teknosuksessene siste 10år, iPhone og iPad
    MS kan drømme om å gjenskape monopolet sitt, men det er alt det blir… En drøm
    Tablets vokser og vil komme i ulike størrelser og funksjoner. Og hvis han tror så lite på tablets, hvorfor lansere egne tablets ? (Riktignok har ikke MS suksess med sine brett, men det er fordi de insistere på at Windows OS er viktigere enn vekt og størrelse og funksjoner)

    Svar på denne kommentaren

    • Ståle Grut (NRK) (svar til Rune ydstebø)

      Det kan virke som det er en viktig forskjell ved å være bølgebryter og ri på bølgen. Om Apple hadde vært først ute med iPod eller iPad hadde det kanskje ikke blitt en like stor suksess som de ble? Selv om det eksisterte nettbrett og MP3-spillere osv. før Apple kom med sine er det klart at de sistnevnte har ridd bølgen best, på svært mange områder. La oss ikke glemme at Steve Jobs aldri var interesert i tablets:

      7-inch tablets are tweeners: too big to compete with a smartphone and too small to compete with the iPad. ….7-Inch tablets are dead on arrival.

  5. Hjemme og på konferanse er nettbrettet suverent pga batterikapasitet. Mobilen vinner på reiser, mens laptop med docking er vinneren på jobb. Det gjør at jeg tror nettbrettet kommer til å leve en stund til..

    Svar på denne kommentaren

  6. Jeg bruker stadig oftere mobilen til enkel surfing, spill osv., da denne «alltid» er med meg. Men jeg bruker fortsatt nettbrettet en del. Det har bedre batterielevetid og større skjerm.
    Jeg tror at mye av problemet ift nettbrett er at man «aldri» trenger et nytt et. PCer blir utdaterte og takler ikke de nyeste spillene, da kjøper man ny. Mitt nettbrett er blitt noen år gammelt, men jeg ser ikke noe behov for å kjøpe nytt. Det fungerer like fint som den dagen jeg kjøpte det.

    Svar på denne kommentaren

    • Er det bare Apple som overlever mener du?
      Klart at noen liker de rigide systemene deres og kontrollen deres av brukere gjennom iTunes. Men noen av oss liker ikke tanken på at storebror ser oss hele tiden og heller ikke at man må tilhøre en slags i-religion.
      Håper at flere overlever, så man kan velge litt.

  7. Jeg har sittet på nettbrett-gjerdet i lang lang tid. Har hatt rimelig dugelige smarttelefoner som har dekket behovet mitt ganske optimalt (N900 og nå Jolla). Det største drawbacket med Jolla er manglende hardware keyboard (for øyeblikket funker ikke bluetooth tastatur heller).

    Men det er et område jeg ser at nettbrett har en «edge» over mobiltelefoner. Der hvor skjermstørrelsen primært blir viktig. Som f.eks. å ha saksdokumenter man bruker på møter man er på. Jeg har ikke prøvd Samsung’s Note, men hvis du kan gjøre håndskriftsnotater med rimelig god kvalitet, så blir jo dette et godt suplement til notatblokken av papir (for de tilfellene man ikke trenger så omfattende notatskriving at tastatur er nødvendig). Eller rett og slett bare lese fargerike dokumenter/magasiner. Likeså kan en tablet godt være et godt hjelpeverktøy når man gjennomfører presentasjoner av ymse slag, enten ved å koble den opp mot en prosjektor eller bare som et alternativ til papirutskrifter med dine notater.

    Tablets kommer neppe til å forsvinne helt, men jeg tror heller de vil spesialisere seg ifht. å bli en notatblokk-erstatning. Og der vil jo håndskriftsgjenkjenning være vesentlig. Jeg tror også vi vil se at tablets vil fokusere enda mer på «bærbar underholdning», dvs. avpilling av video samt. dette rundt e-magasiner. Og med bedre CPUer med mer ytelse, mer minne, og stadig bedre batterikapasitet, så vil jo dette kunne fylle disse nisjene.

    Det er nok ikke umulig at jeg hopper ned fra gjerdet selv etterhvert. For meg er det batterikapasitet, mulighet for en god tastaturløsning (liker tanken rundt Asus Transformer og Lenovo IdeaPad S2, med keyboard docking med ekstra batterikapasitet) det primære. Samt. Android (eller SailfishOS etterhvert) som OS.

    På lang sikt (10-15 år) så vil nok laptopper og nettbrett fusjonere etterhvert, når ytelse og batterikapasitet blir jevngode. Men laptoppene greier så langt å gi langt bedre ytelse til en fornuftig batterikapasitet (4-8 timer) i dag med veldig kraftig ytelse, så dette vil ta tid. Laptopprodusentene liker jo ikke dette nødvendigvis, og gjør dermed «gjennomsnittslaptoppene» så kraftige at de kan lett håndtere underholdningssegmentet med multimedia også. Men vi ser jo starten på denne trenden allerede, med disse såkalte «ultrabooks».

    Men spol tilbake 20 år. De «slepbare» maskinene vi hadde da,var ikke veldig kraftige, men var ofte et supplement til den stasjonære arbeidsstasjonen. Nå er tablets ofte et supplement til laptopper.

    Svar på denne kommentaren

    • Christer (svar til David S.)

      Anbefaler deg å prøve en Samsung Note jeg..

      Jeg har liten mobiltelefon, Note2, 8″ nettbrett og PC…

      Ser vel at Noten brukes mer og mer..
      Nettbrettet er nok taperen her..
      Ved lange arbeidsøkter bruker jeg PC.

      Fordeler med Note2:
      Gjør jobben som telefon.
      God skjerm
      Stor nok til å fungere som lite nettbrett.
      Du kan bruke bluetooth tastatur og mus til den.
      Pennen gjør at du kan lage skisser / redigere bilder/tegninger..
      Mulighet til å få skjermen opp på HDMI skjerm.
      Overraskene mye datakraft i en så liten sak.
      Raskt skifte mellom forskjellige programmer og oppgaver..
      Opptil 16 åpne internettsider samtidig.
      Enkel deling av dokumenter mellom PC/nett/andre/dropbox/mail mm
      Har også oppsett mot Citrix der jeg kan bruke eksternt skrivebord på Noten..
      Utskrift av dokumenter/bilder rett fra mobil til wifi printere.
      God batterikapasitet – enkel tilkobling av evt ekstern batteripakke
      Litt ustabil direktetilkobling til annet utstyr via USB pluggen.

      Note3 er visst en del bedre enn Note 2 – så prøv gjerne den.

      Personlig kommer jeg nok til å kjøpe Note 3 eller 4 (som kommer snart) når nåværende Note2 takker for seg…

  8. Noen sa at internett var en døgnflue, noen sa at mobiltelefonen heller ikke ville leve særlig mye lenger. Ironien i det hele er at vi kan lese oss frem til dette i dag via internett på vår mobiltelefon. Det å spå fremtiden er ikke lett.

    Svar på denne kommentaren

  9. Det er vel heller behovet for tablets som legger seg noe etter all hypen.
    Selv om de nok holder til bruken de fleste i den «gemene hop» har behov for.

    Har Ipad2 som «enda» holder koken. ser ikke vits i å kjøpe ny før en oppdatering fra apple gjør den ubrukelig treg.
    Jeg bruker skjelden ipad hjemme men på reiser (jobb/privat) og ferie, eller turer rundtom så er den alltid med. slår seg på med en gang og har enormt god batteri kapasitet iforhold til de større ultrabookene. samt den tar liten plass og veier lite.
    Bruker den primært til å lese, svare på korte eposter eller konsumere media/netflix eller lignende. Evt ta inn bilder fra speilrefleksen for å sende hjem til slekta.

    Hver dings har sine bruksområder. En laptop med tastatur er uslåelig for å skrive på.
    En mobil er alltid med deg og alltid på. Selv med liten skjerm får du hvite ting raskt eller lese avisen i køa.
    Men tabletts er kjekke til å lese over lengre perioder, eller se film på fly reisa….
    Skal man bare konsumere websider holder kansje en tablett istedet for en laptop. Men for litt mere aktiv bruk har man raskt alle 3 enhetene i sekken..

    Svar på denne kommentaren

  10. De kraftigste smarttelefonene i dag er ikke langt unna å kunne brukes som en basic arbeidsstasjon. Så når det kommer en NFA-dockingstasjon som man kan kople til skjerm, tastatur og mus, da kommer jeg til å fase ut hjemme-pc/laptop og bare bruke telefonen. Hopper elegant over hele nettbrettet.

    Svar på denne kommentaren

  11. Oscar D. Hillgaar

    Jeg er opptatt av totale kostnader. Bruker en Ipad med WiFi på reiser. Det gir god følging av nyheter, og OK e-post forbindelse på fly, hoteller og tog. Og krever ikke dyre mobilabonnement. Bærbar PC på hytta har samme mobil abonnement som jeg bruker hjemme. Billigste Telenor. God dekning og OK til mitt bruk for e-post og nyheter. Er overhodet ikke interessert i spill, film eller annet fjolleri. Til det har en evt. satelitt-baserte, åpne kanaler som kan hentes ned fra Astra sendere på bl.a. 19,2 øst. Når det er rigget opp er det gratis.
    Smarttelefoner er oppskrytte greier.

    Svar på denne kommentaren

  12. Dette kan sikkert oppfattes som trolling, men er oppriktig ment (er utvikler selv).

    Vanlige logiske feilslutninger i IT-artikler skrevet av og for det man må kunne kalle geeks:

    – Produkt A dekker ikke mitt behov, ergo er det et dårlig produkt.
    – Produkt A kan ikke gjøre ting-stort-sett-bare-geeks-bryr-seg-om, ergo er det et dårlig produkt.
    Såkalt-analyst-fra-annen-geekside-med-vikarierende-motiv mener at Produkt A er et dårlig produkt, derfor må det være riktig.
    – Produkt A er ikke åpent nok/kan ikke byttes batteri på/er vanskelig å spille av piratkopierte filmer på, og er derfor et dårlig produkt
    – Produkt A treffer noen av ovenstående punkter, og er derfor en hype som bare religiøse fanatikere er dumme nok til å kjøpe.
    – Produkt A hadde ikke vært så populært, hadde det ikke vært for det kyniske mediaapparatet til Produsent A.
    – Produkt A er populært nå, men dette vil etter hvert endre seg når bare Geekprodukt kommer med ny versjon
    – Jeg liker å bruke tid på å administrere mobilen min/sette opp sikkerhetsmekanismer/kompilere min egen kjerne på fritida. Det gjelder vel andre også?

    Vær gjerne uenig, men det er mange som setter pris på at den ledende teknologien i dag er brukervennlig nok til at også ikke-geeks (du har sikkert sett noen av dem på vei til ditt LAN-party) kan bruke den.

    Svar på denne kommentaren

  13. Kjenner jeg er skeptisk til denne fremtidsvisjonen. Tablets dekker et bruksområde som ikke dekkes like bra med smartphones og laptops. Helt uslåelig for lesing på buss/tog/fly/etc. Ekstremt bra batteritid.

    Personlig bruker jeg iPaden betraktelig mer enn laptopen og iPhone, kanskje det bare er meg?

    Uavhengig hvilken bruk jeg og andre her inne har, vil jeg si at nøkkelen ligger i barns bruksmønster og hvor intuitivt lett de tar til seg tabletbruk. Vil si det er en bedre indikasjon på hvordan tabletmarkedet vil utvikle seg i fremtiden. Samtidig er det gjerne urealistisk å se for seg en lang tidhorisont hvor man benytter flere seperate dingser, men heller har flere potensielle adgangspunkter til sin digitale tilstedeværelse som ligger på en server en eller annen plass.

    Svar på denne kommentaren

  14. Lurer på hva som skjer når store folkemasser med begrenset økonomi innser at brettet kan gi dem en alt-i-ett løsning og erstatte både telefon, tv og pc? Det fører til at man samlet sett kan bli et medlem av informasjonssamfunnet for mye mindre penger. Vil salget ta av i f.eks fattige land da?

    Svar på denne kommentaren

  15. Som en bruker i sekstiåra av både nettbrett (ipad siden 2010) & smarttelefon (Samsung) må jeg si at synet endrer seg med alderen og derfor er nettbrettet mobilen fullstendig overlegent når det gjelder lesing, surfing på nett og epost. Ikke veier det særlig mye i bagasjen heller, så jeg tror ikke nettbrettet er på vei ut, snarere tvert imot, når dagens middelandrende og ivrige smarttelefonbrukere blir eldre. Det er mye større sjanse for at en Phablet faller mellom to stoler.

    Svar på denne kommentaren

  16. For at noe skal forsvinne, må noe bedre erstatte det. Mobilen vil nok tildels gjøre det, men da må som nevnt lengre opp, batterier bli mye bedre, større uten å bli for stor??!!! Tenker vi har nettbrett til vi kan brette eller rulle noe ut jeg….

    Svar på denne kommentaren

  17. Willy Bergsnov

    Helt enig med Microsoft her: snart sitter vi nok alle med gode, gamle PCer igjen. Helst av den typen med separat skjerm og prosessor – med masse klistremerker på. Du kan si hva du vil om Microsoft de siste årene, men å bomme på fremtidsspådommer, det har de ikke gjort…

    Svar på denne kommentaren

  18. Dustete tekno-kommentar fra Zal Bilimoria som bruker egne erfaringer på andre mennesker. La meg si det slik: Jeg liker ikke ost men for det tror jeg ikke alle andre slutter å spise ost..

    Svar på denne kommentaren

  19. Skjønner ikke problemstillingen her.. «-faller mellom to stoler».. Vet ikke om noen som har kjøpt Feks. Samsung ‘s største tlf. Ett skikkelig redskap for å surfe nettet med, men må vel være en vits å fly med i lomma?
    Vet ihverfall at en 4- 4,3″ tlf. er for smått å surfe nettet med…(desktop modus). Et Android brett på 10,1″ fungerer helt supert…og, hei det er vel ikke rart vi ikke kopler brettet til mobilnett når vi kun bruker brett i heimen..

    Svar på denne kommentaren

  20. Roy Sigurd Karlsbakk

    Litt rart å basere en slik spådom fra bare mikkesoft og netflix. Netflix krever jo silverlight, noe som ikke finnes på alt av fjøler. Hadde netflix brukt åpne løsninger, hadde nok talla sett annerledes ut…

    Svar på denne kommentaren

  21. Veksler litt mellom 10″ iPad og 7″ Android-nettbrett. Jeg bruker iallfall nettbrettene stadig mer. Mobiltelefonen har fått mer hvile. Behagelig å jobbe på en 10″ skjerm og 7-tommeren er helt knall på små utflukter.

    Ellers er jeg litt «kjerringa mot strømmen». Jeg har så og si kuttet ut leddet mellom et nettbrett og en stor, kraftig og fæl arbeidsstasjon med diger skjerm: nemlig laptop-en. Det er nok ikke bare jeg som har mine sære, spesielle behov her ute. Riktig verktøy til riktig jobb. Men nettbrettene er som sagt flittig i bruk.

    Svar på denne kommentaren

  22. Real life: til Spania i morgen, og driver og lader. Ipod for musikk og lydbok. Kindle for bøker. Samsungfjøl for e-aviser. LGNexusmobil for alt. En plugg, tre ledninger for lading må med. Fjøla er med fordi det blir for smått med avis o.l. på mobilen. Og det blir ikke bedre med alderen…

    Svar på denne kommentaren

  23. Dumper du snart nettbrettet? – NRKbeta | Nettbr…

    […] Bilimoira forteller at nettbrettet har skuffet ham tidligere, da han hos Microsoft for ti år siden forsøkte å overbevise både kunder og bransje om at dette var tingen. Mangel på tilpasset programvare og interaksjon utelukkende via …  […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.