nrk.no

Tekno episode 3 – Med blant annet sensorer i kroppen og direkte oversettelse av telefonsamtaler

Kategorier: NRK,TV & Video


Episode 3 – Sesong 6, våren 2011

Episode 3

Du kan se den i Nett-TV etter sending eller laste ned i HD via BitTorrent med en gang:
Tekno.s06e03.1920×1080.h264.NRK.torrent
Tekno.s06e03.1280×720.h264.NRK.torrent

Link til programmet på YouTube.

Teknologi i kroppen

Philipp Hafliger viser oss veldig små sensorer som kan hjelpe med monitorering av prosesser i kroppen. Du kan lese mer om detaljene her: Sensorer i kroppen blir en del av fremtidens internett

Spill som forandrer verden

Ved å inkludere spill i dagligdagse gjøremål klarer bedrifter å få folk til å oppføre seg mer miljøvennlig og endre sine valg. Rune viser frem Nintendo 3DS, som har innebygget skritt-teller. Med andre ord en spillmaskin som også kan motivere til fysisk aktivitet.

Og hva med en pantemaskin som later som den er et dataspill? The fun theory.

Direkte oversettelse og 3D fra mobilbildene dine

Microsoft har laget en del spennende eksperiment. Og vi tar en titt på telefonen som oversetter språk mens du snakker. Og i den sammenheng passet det å gi en demo av Word Lens.

Som en liten fotnote kan dere jo også ta en titt på automatisk oversettelse som ikke fungerer så bra.

Dessuten har de også en teknologi som kan hjelpe deg å lage 3D-bilder av vanlige foto tatt med et vanlig kamera. Der finner dere også litt ekstra info her.

Episodens dings

I denne episoden har jeg med to små dingser som jeg bruker når jeg presenterer. Først min favorittfjernkontroll.

Den er enkel, krever ikke noen drivere og gjør akkurat det den skal. I tillegg har den innebygget timer som gir deg litt vibrasjon i hånden når det er fem og to minutter igjen av foredraget. Den som jeg viste frem er noen år gammel og ser ut som den er erstattet av Professional Presenter R800. Og en rimeligere utgave som heter Wireless Presenter R400. Her tar vi også gjerne imot tips om andre gode fjernkontroller.

Den andre dingsen er ikke så vanlig. Og jeg bruker den (heldigvis) nesten aldri. Men når jeg først får bruk for den er den så ekstremt nyttig at jeg alltid har den med.

Det er en liten forsterker for videosignalet til projektoren. Den får strøm fra USB-porten og gir signalet det ekstra trøkket den trenger når kombinasjonen lang kabel og dårlig VGA-utgang på maskinen din gjør at du ikke får bilde. Jeg husker ikke nøyaktig hvor det var jeg fikk kjøpt den, men din venn google sammen med søkeord som «Extron P/2 DA1 Peaker», «P/2 DA1 USB», «Line Driver» eller «P/N 60-319-03» bør få deg i riktig retning.

Og i den sammenheng kan kanskje denne være relevant: Dårlige presentasjoner er fryktelig dyrt for bedriften din

TV-tider og mer

Bruk merkelappen #teknonrk når du diskuterer dette programmet på nettet.

Tekno sendes tirsdager på NRK2 klokken 21:30. Med reprise på NRK3 onsdager 23:10 og torsdager på NRK2 kl 19:15.

Tekno episode 1 – Med blant annet nettbrett, TV-opplevelse og bokskya
Tekno episode 2 – Med DLD, Watson og fremtidsvisjoner

Alt om Tekno på NRKbeta

8 kommentarer

  1. Frank Eivind Rundholt

    Jeg likten panteautomaten. Det var en slik de skulle hatt på butikken min. Jeg hadde vel ikke panta flere flasker, men du verden hvor mye gøyere det hadde vært.

    Det er interessant med all teknologien man kan putte i en menneskekropp som gjør det bedre for dem som har behov for slikt.

    Bra program, men jeg hadde håpt på litt mer om 3DS. Kan i den forbindelse reklamere litt for bildegalleriert jeg har lagd av Flåmsbana som kan sees i 3D på Nintendo 3DS. Bildeserien består av 70 bilder som er hentet ut fra Flåmsbana 3D som NRKbeta har lagt ut tidligere. Det kan lastes ned fra bloggen min.

    Svar på denne kommentaren

    • Jørgen Leangen (svar til Rolf Paulsen)

      Den heter Word Lens – som KR under sier så er ikke oversettelsen perfekt overhodet, men såpass bra at man kan skjønne nok innhold til å holde seg oppdatert på en avis, eller skjønne en meny.

      Og det som jeg synes er best med det er at dette er den første appen vi ser gjør noe slikt – om en stund så kan det jo hende at det faktisk fungerer slik vi håper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.