nrk.no

beta.yr.no sniklansert i går

Kategorier: Internett,Nettjenester & NRK

Skjermbilde av beta.yr.no

yr.no har jobbet med redesign av tjenesten i noen måneder. Her på NRKbeta har vi tidligere bedt om oversettelsestips og fortalt hvordan vi pusser opp fasaden på yr.no.

Skjermbilde av beta.yr.no

Vi har nå lansert et veldig uferdig førsteutkast av det nye designet på beta.yr.no.
NRKbeta-leserne er blant de første som får se det, og vi ønsker deres meninger!

– Hva er ditt førsteinntrykk?
– Er det enkelt eller vanskelig å finne været for ditt hjemsted?

Dette er en ekte beta, her er det feil og mangler. Den blir fortløpende oppdatert og vi vil gjøre justeringer basert på tilbakemeldingene vi får inn. Vi kommer tilbake med flere artikler og oppdateringer!

37 kommentarer

  1. Kunne gjerne dempet nyhetsfokuset på førstesiden. Er lite interessert i nyheter når jeg skal sjekke været. Kunne kanskje heller fokusert på de mest søkte stedene i norge eller noe slikt?

    Autosugest feltet var ikke pent. Trenger man en close-link for et slikt felt? Eller en search for … link?

    Likte bunnmenyen. Den var ryddig og oversiktlig. Likte også place-siden 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Håkon K. Olafsen (svar til Håkon)

      Jeg savner også værmelding («øverst») på forsiden. Nå bor jeg i Oslo, så ofte har det vært nok og gå til yr.no for å se været. Nå må jeg videre inn på en underside.

      Kobl det gjerne opp mot preferanser + geolokasjon fra nettleseren.

    • barereklame (svar til Håkon)

      Geolocation fungerer slettes ikke alltid, bedre om dette er tilgjengelig som et valg for «avanserte» brukere.

      Eksempel: Bestemor har liten forståelse for at hennes ip-server står i Bodø, og at det er derfor hun ser varsel derfra.

  2. Vil gjerne ha tilbake oversikten over de største byene med 3 dagers varsel. Betyr litt når jeg sjekker været på mobilen. Det vil nok bli bedre etter hvert som man bruker siden og opparbeider seg et sett med «sist besøkte» steder.

    Savner den horisontale 3 dagersvarslet på stedssiden slik som du får på langtdisvarslet.

    Svar på denne kommentaren

  3. Yr.no i snart i ny drakt « b-real.org

    […] Det er som sagt en beta-version med mange mangler og oppdateres og ordnes på i skrivende øyeblikk men du kan få et innblikk og kanskje fått gitt de noen tips om hvordan du kunne ønske i den nye utgaven. Tips og triks kan deles med NRK beta her […]

    Svar på denne kommentaren

  4. Som det er sagt her får, ikke gå i den forbanna nyhetsfella.

    Ønsker jeg å se Nrk sin programoversikt og kanskje sjekke noe om et tvprogram så er det eneste jeg blir blendet av nyheter her og nyheter der på nrk.no.
    Det er nærmest klin umulig å finne det man leter etter! Når Nrk tross alt er en bedrift som viser tv og radioprogrammer hvor nyheter er en underavdeling, hvorfor skal nyheter ta 99,9% av forsiden?

    Nøyaktig det samme er tv2.no. Jeg skjønner virkelig ikke poenget og blir så eitrande forbanne og irritert de få gangene meg «må» prøve meg på slike nettsider.

    Hvorfor er det ikke viktigst å få frem dagens tvprogram og nyheter og omtale OM Nrk eller Tv2 og ikke alt annet dritt?

    Men derimot, sjekk f.eks tv3.no. Det er slik jeg ønsker det enkelt og greit.

    Skal jeg sjekke spesifikasjonene på en HP printer så blir det ikke kastet på meg 99,9% verdensnyheter på forsiden på hp.no!

    Svar på denne kommentaren

  5. Anne Authen (NRK)

    Det er mange som har kommentert akkurat det flere av dere gjør her; at førsteinntrykket på forsiden nå er at det er for stort nyhetsfokus. Jeg regner med at vi i løpet av den nærmeste tiden vil gjøre en justering på dette ved å f.eks. vise de største byene i Norge.

    Det er uansett veldig nyttig med deres tilbakemeldinger, fortsett med det 🙂

    Svar på denne kommentaren

  6. Jon Harald Søby

    En ting som irriterer meg med betaen og hovedyr er at når man søker på en ting og trykker enter (altså ikke velger fra menyen som kommer opp) kommer man til ei resultatside og ikke til værvarsel. Om jeg skriver ­«Oslo» er det klart at jeg vil ha været for Oslo, jeg gir f i om det er for byen eller kommunen. Samme med hjemstedet mitt «Skiptvet», som av en eller annen grunn er delt inn i kommune og tettsted (selv om det ikke er noen teddsteder som heter Skiptvet). Gjør som Wikipedia, altså at man kommer til den vanligste betydninga, og putt heller ei lenke der det står «Oslo kan også være [blablabla]».

    (Dette med å ikke velge fra menyen men bare trykke enter kan komme av to ting: For det første er det enklere å bare trykke enter enn ned+enter, for det andre kan det ta noen sekunder før menyen kommer opp på trege forbindelser, sånn som her i Nairobi.)

    Designet ellers er bra, dette med nyheter er vel notert.

    Svar på denne kommentaren

  7. Veldig glad for at «været som var»-funksjonen er blitt lett tilgjengelig. Men den øverste grafen for temperatur og nedbør siste 30 døgn kunne gjerne hvert litt større. Evt bær det være mulig å trykke på bildet for å få opp en større versjon.

    Jeg håper nyhetene fortsatt blir der, men bare ikke så dominerende.

    Svar på denne kommentaren

  8. Hans-Kristian Koren

    En ting jeg biter meg merke i er den lille skriften som er brukt i boksene på forsiden. Størrelsen kunne her med fordel vært økt et par piksler.

    Ellers ser det meget ryddig og pent ut. Liker spesielt godt «værvarsel for *by*» og sist besøkt.

    Svar på denne kommentaren

  9. Kjetil Endresen

    98% av gangene jeg sjekker værvarslet, sjekker jeg langtidsvarsel for byen jeg bor i.

    Er ikke dette mest vanlig?

    Jeg ville isåfall ha valgt å hatt dette rett på forsiden. I betaversjonen må jeg jo scrolle til bunn, velge fylke, velge by, velge langtidsvarsel.

    Jeg vil jo bare se ca. hvordan været vil bli de neste par dagene, så det burde være en lettere måte å få sett det på. For eksempel på forsiden.

    Ellers er jo yr.no alltid pen og ren, denne betasiden er ikke noe unntak sånn sett =)

    Svar på denne kommentaren

    • Sigbjørn Trageton (svar til Kjetil Endresen)

      Takk for tilbakemeldingen!
      Som du kanskje har oppdaget, vil stedsnavn dukke opp i en liste øverst på forsiden din etterhvert som du leter opp steder. Dette gjøres nok enklest ved hjelp av søkefeltet i toppen men du kan også klikke deg inn via bunnmenyen, som du nevner. Lista vil vise værvarsel for i dag + to dager fremover, slik som det er på yr.no. I tillegg har vi lagt til snarveier til langtidsvarsel og time-for-time for raskere å komme til disse sidene.

      Mvh
      Sigbjørn Trageton
      Utvikler yr.no

  10. En liten forbedring ville være en forklaring rundt hvordan man legger til steder i mine steder når en bruker ikke har lagt til noen steder, siden dette nok ikke er like ituitivt for alle.

    Ellers må jeg si meg imponert over hvor oversiktlig, og ikke minst pent, designet er!

    Svar på denne kommentaren

    • Anne Authen (NRK) (svar til Paul)

      Siden yr.no ble lansert i 2007 har det stadig blitt lagt til ny funksjonalitet som har gått på bekostning av brukeropplevelsen. Med det nye designet håper vi sidene har blitt enklere og raskere å bruke. Vi har også lagt til rette for videreutvikling av nye tjenester og funksjonalitet.

      Mulig du opplever at sidene virker fattigere nettopp fordi vi har ryddet opp? Du skal fortsatt finne de samme tjenestene som tidligere.

      Vi har allerede fått veldig mange tilbakemeldinger på beta-versjonen og vil gjøre flere endringer i ukene som kommer. Følg med, følg med 🙂

  11. Som mange har påpekt: Værmelding må komme opp på forsiden – både for de største byene i Norge og for mine sist besøkte steder / favoritter.

    Et par andre kommentarer:
    – Meterologens tekstvarsel er nå ikke med på oversikts-siden. Basert på erfaring og de tilbakemeldinger jeg har fått fra Yr tidligere, så er datamaskin-beregnet meteogram og varsel så unøyaktig at man må vurdere det sammen med tekstvarselet for å få et bilde av hvordan været vil bli. Nå må jeg ned under langtidsvarsel for å få meterologens tekstvarsel
    – Langtidsvarsel-siden har blitt veldig bra nå. Flott at morgendagens værmelding også er med under langtidsvarsel, og flott at det har kommet sannsynligheter også for morgendagens varsel på boks-nivå øverst. Hadde vært fint om morgendagen hadde vært med på kurvene for sannsynlighet nederst på siden også, men det er kanskje andre modeller som brukes slik at man ikke har disse data?
    – Jeg syns faktisk langtidsvarsel-siden er såpass bra at den burde kommet opp som startside istedenfor den som er nå:) Kanskje dagens varsel også kan være med under langtidsvarsel?
    – En ting til på langtidsvarsel-siden: Meterologens tekstvarsel ligger langt nede til høyre slik at man må scrolle til den – den bør ha en mer sentral plass siden det er denne som virkelig forteller noe om været.
    – Enda en ting til på langtidsvarsel-siden: Jeg er glad i mouseover (selv om det ikke funker på mobile enheter) – hva med å ha mouseover med detaljert langtidsvarsel – dvs. grafikk (evt. mulighet for å klikke og få opp en popup) – under de 9 boksene som nå ligger under overskriften «Langtidsvarsel».
    – Såvidt jeg vet er det nå teknisk mulig å meterolog-korrigere meteogrammene? Kan det være mulig å gi info om meteogrammene/varslene som vises er direkte fra modeller eller om det er meterolog-korrigert slik at man kan stole litt på det..?

    Svar på denne kommentaren

    • Anne Authen (NRK) (svar til Jan)

      Takk for mange gode innspill. De er notert:) Når det gjelder tekstvarsel, vil det sannsynligvis bli lagt inn på flere av sidene ganske snart.

  12. Mye som ser bra ut her (ingen konkrete ting som skiller seg veldig positivt ut, men generelt en fin «look»). Men det er jo mye lettere å peke ut de tingene som ikke virker så bra, så her kommer min listen:

    Bug/merkelig oppførsel i «Sist besøkt»:
    Jeg begynte å søke etter forskjellige byer, og etter hvert søk gikk jeg tilbake til forsiden for å se hvordan listen med «Sist besøkt» hadde endret seg. For det første er stedene i denne listen sortert i «feil» rekkefølge: det stedet jeg søkte etter første gangen ble stående på toppen, og hver nytt sted jeg gikk inn på ble lagt til i bunnen av listen. Det er jo naturlig at det siste stedet man har vært inne på kommer øverst. Samtidig, etter at jeg hadde vært innom 10 ulike steder, så sluttet de å komme opp på listen over «Sist besøkt» (de 10 første stedene jeg hadde vært på ble værende). Dette antar jeg henger sammen med allerede nevnte feilsortering.

    Ton ned nyheter:
    Som mange andre allerede har nevnt – når jeg går inn på yr.no er jeg i 99% av tilfellene ute etter værmelding (og oftest for der jeg er i øyeblikket). Så gi mindre fokus til nyhetene og sett værdata i sentrum!

    Jeg savner en skikkelig meny:
    Den menyen som nå er på bunnen (Norge og verden – Aktuelle varsel – Været nå – osv) så jeg ikke engang før noen i en tidligere post her nevnte den. Da først scrollet jeg helt til bunnen av siden og så at den faktisk var der. Jeg savner en meny en plass på toppen som tilbyr rask navigasjon til viktige/interessante sider (merk: VÆRsider og ikke nyhetssider!). Ta f.eks. utgangspunkt i den svarte «topp-linjen» som er på alle NRK sine sider. Der har man valgene Nyheter – TV – Radio – Snarveier, og når man trykker på disse så kommer det opp en en undermeny med nyttige lenker. Synes godt dere kunne gjort noe lignende med den menyen dere her har plassert på bunnen. Dette henger også litt sammen med nyhetsfokuset – det viktigste er som sagt været, så gi oss rask og enkel tilgang til alt som kan være relevant her.

    Irriterende tooltip-tekst (noen som har et godt norskt ord for dette?):
    Når jeg er inne på varselet for et sted, så får jeg umiddelbart når jeg har muspekeren over temperatur/vind/værsymbol/nedbør opp en tooltip-tekst med litt mer info. Hvis jeg drar musen over flere slike områder, så vil denne boksen dukke opp og forsvinne. Dette finner jeg litt irriterende. Det er mye bedre slik det er på framsiden i listen over «Sist besøkt»: der må du holde i ro muspekeren i et halvt sekund omtrent før denne boksen kommer opp. Dette er en mye bedre løsning.

    For å si noe positivt til slutt, så kan jeg jo trekke fram at dagens yr.no kan virke noe tett og overfylt. I den nye betaversjonen har dere fått inn mer luft på siden, og dette er en bra ting 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Ole K (svar til Ole K)

      Det datt ut en «kontinuerlig» der, som gjorde en setning litt rar. Skulle være: «Hvis jeg drar musen over flere slike områder, så vil denne boksen dukke opp og forsvinne kontinuerlig.» 🙂

    • Anne Authen (NRK) (svar til Ole K)

      Takk for tilbakemeldingene dine.

      Sist besøkt er faktisk ikke en bug. Men jeg ser at det kan oppleves sånn:) Vi har laget det slik at de stedene du besøker oftest, er de som alltid skal ligge i toppen, selv om det ikke er det stedet du har besøkt sist. Vi har ikke helt løst det slik vi hadde tenkt, så inntil vi får til det, vil vi gjøre dette feltet mer likt slik det er på yr.no i dag.

    • Jeg ser poenget med å ha «oftest» besøkt på toppen av listen, men jeg vil likevel påstå at det er en liten bug:

      Da jeg testet dette, så gjorde jeg et søk, gikk inn på plassen, og tilbake til framsiden (jeg var altså inne på hvert enkelt sted *kun* en eneste gang). Så i de tilfellene man har flere steder som er besøkt like mange ganger, så mener jeg at det som sist ble besøkt bør sorteres høyest på listen av disse. Men det blir kanskje bare litt pirk også 🙂

      Fortsett det gode arbeidet!

  13. Anne Authen (NRK)

    Flere har kommentert at beta.yr.no har for stort nyhetsfokus.

    Det er ingen tvil om at værvarslene er det aller viktigste på yr.no! Mange brukere setter pris på at vi gir dem et bredere tilbud. Derfor skriver vi artikler om meteorologenes vurderinger, sammenhenger i været og samfunnet, og hvordan man kan forstå fenomenene som påvirker hverdagen vår. Nyhetssakene om vær har mange hundre tusen unike lesere hver eneste uke, dette er et høyt antall.

    Det jeg regner med at flere av dere savner, er lista med værvarsler øverst på siden. Dette gjør vi noe med nå. I løpet av kort tid vil vi legge inn lista med Andre steder som ligger på yr.no i dag. Slik vi først hadde tenkt, var at denne lista først blir fylt opp når du har besøkt et sted. Men dette endrer vi altså på. 🙂

    Svar på denne kommentaren

  14. Skriver du «Cape Town» i søke-boksen kommer det ikke opp noen korrekte treff (i autocomplete) før du trykker enter. Dette gjelder både beta og prod. I mobil-appen (iPhone) er dette problemet enda værre der du ikke har mulighet for fritekst-søk i det hele tatt, og du får dermed ikke opp værmelding for denne byen med 3,5 millioner innbyggere.

    Svar på denne kommentaren

  15. Fine PDFer!

    Jeg browser fra UK med Firefox, saa tester kanskje et par features de fleste ikke ser:

    Auto-recognition av engelsk spraak: funker fint

    Deler av sidene er uoversatt – incl «Beta»-advarselen og «sett som favoritt» funksjonene

    Merkelig brytning av teksten «The forecast shows local time for nnn» – «The» havner paa topp av siden, resten havner paa bunn…?

    Svar på denne kommentaren

    • Anne Authen (NRK) (svar til Anders)

      Tusen takk for at du tester! Vi har ikke rukket å oversette alle tekstene enda, men det vil bli gjort før lansering.

  16. Eirik Havenstrøm

    Et av mine forslag var om dere hadde plassert de tre oftest besøkte stedene (enten per bruker eller totalt sett) rett under søkeboksen: «Skriv stedsnavn, f.eks. #1, #2 eller #3.», men menyløsningen deres var en fin løsning siden jeg antar dere vil presentere hvor forskjellige stedsnavn nye brukere kan skrive inn.

    Her er noen forslag og småting dere kanskje burde endre:
    * Det er litt rart at språkvelgeren er markert hele tiden.
    * På time for time bør «vind» få mer plass i bredden og radene bør ha alternerende farge.
    * Jeg bruker Opera, og på de linkene i min Speeddial så bruker jeg å legge til en ankerkode. På gamle yr har jeg dette: time_for_time_detaljert.html#point-menu, dette gjør at det hopper ned til der været og det interessante er i min lille thumbnail. I den nye ser jeg at jeg kan bruke #yr-timestamp, men hadde vært hyggelig om dere hadde lagt inn et noe finere ankerord (altså et elements id) for å hoppe til stedsnavnet og varslet. id=»weather ver vær» (håper æ går i ankre).
    * Det er ikke på alle sidene vi ser «sist besøkt»-rammen på venstre siden, f.eks. ferievær og målestasjoner.
    * Kanskje man burde kunne velge landsdel/kontinent ved å klikke på kartet nederst.
    * Nedtrekksmeny med stedsvelger fra link i brødsmule-linje (alignet til høyre på linja f.eks.) alternativt få alternativer til land/fylker/kommuner/byer når du har musa over de ulike brødsmulene.
    * UI-overhaling og gjøre det lettere å dra slideren på radaren.
    * Passe på at .yr-stickynav med en liste med sist besøkte steder ikke går nedenfor nyhetene. Dette skjedde noen ganger for meg, men ikke alltid. Men siden samme element har et bakgrunnsbilde som scroller så får du ikke den utgraderingen av streken når den er plassert nederst.
    * Jeg kunne tenke meg muligheten til å lukke OBS-varsler (ev. toggle det igjen), men at neste varsel vises åpent igjen.
    * Jeg synes det er litt inkonsekvent bruk av symboler på «mine steder» og «favoritter», for «mine steder» burde hatt flagget som er i menyen. Uten å tenke meg om nå så prøvde jeg å legge et sted til i «mine steder» ved å klikke på stjernen.
    * Dere kunne jo hatt en litt mer elegant måte å skrive «Beta» på i logoen, dere har jo en fin font og komplimenterende størrelseskontraster i overskrifter.
    * I .yr-header ville jeg brukt et mye bredere bilde så oss med 1920px i bredden ikke skal se to like skyer. Også ville jeg utnyttet den diffuse skyen (den som ligger helt til venstre i beta.yr.no/images/yr-header.png) så den ligger bak søkefeltet og knappen for å lede øyet til det. (Jeg trodde dere hadde gjort det bevist, men så gjorde jeg nettleservinduet litt mindre og så det faktisk ikke var sånn.)

    Svar på denne kommentaren

  17. Jeg skulle gjerne ha hatt mulighet for «I’m Feeling lucky» i forbindelse med søk.

    Jeg har lagt inn autosøk i adresselinja og i 99% av tilfellene skal jeg på til første treff.
    Mao vil jeg skrive «yr Trondheim» i adressefeltet og komme rett til Trondheimsvarselet.

    Trenger forsåvidt ikke en egen knapp. For meg holder det med å legge på en &lucky=true is query strengen, men det bør kanskje være synlig for andre også.. Kanskje på Avansert søk..? Evt. en setting du kan skru på med cookies.

    Fingers xed..

    Sjur

    Svar på denne kommentaren

  18. Hei!
    Jeg har et problem med sist besøk-funksjonen. Jeg får alltid opp steder jeg aldri har besøkt, eller noen gang har hørt om til tider. De stedene jeg søker på, f.eks der jeg bor, kommer aldri opp i sist besøkt. Hvorfor det?

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.