nrk.no

Hva skriver vi egentlig om?

Kategori: NRKbeta

NRKbeta kommentarer Wordle
NRKbeta kommentarer Wordle

Her på NRKbeta skriver vi stort sett om det som interesserer oss i redaksjonen, med hovedfokus på teknologi og media. Det er derfor innimellom veldig interessant å rette blikket bakover og ta en titt på hva og hvordan vi faktisk skriver.

NRKbeta artikkler Wordle
NRKbeta artikkler Wordle

Tjenesten wordle.net lar deg laste opp en tekst, for å så gi deg en såkalt ordsky tilbake. I ordskyen er ordene vektet etter hvor mye de er brukt. Jo større ord, jo hyppigere forekommer ordet brukt i teksten. Vi har tidligere vist dere Wordle i vår artikkel om hvilke ord folk assosierer med ulike nett-tjenester.

Vi henta ut all tekst vi har skrevet siden starten i 2007, vasket den for «vanlige norske ord og tall» og fikk en fin liten oversikt over hva vi skriver om, og ikke minst hvordan vi skriver. Vi har valgt å hente ut de 50 mest brukte ordene. Her finner du ordskyen hos Wordle.

Minst like interessant var det å gjøre den samme øvelsen på alle kommentarene vi har fått inn fra dere. Det som kanskje overrasker oss mest er hvor like de to ordskyene faktisk er:

NRKbeta kommentarer Wordle
NRKbeta kommentarer Wordle

I tillegg gjorde vi et utvalg av ord hvor det er stor forskjell på hvordan vi og dere ordlegger dere. Vi synes det var ganske fornøyelig og morsomme funn 🙂 Her finner du ordskyen hos Wordle.

NRKbeta vs Våre brukere
NRKbeta vs Våre brukere

Så da er spørsmålet hvilke ord dere helst skulle sett at var større? Hvilke ord bør komme opp i topp 50 i de neste årene, og hvilke ord skulle dere gjerne sett at ikke var der?

10 kommentarer

  1. Om jeg får komme med et ønske så er det å heller skrive om smarttelefoner generelt, istedenfor bare iPhone. Jeg synes veldig mange av artiklene om fremtiden (innen telefoner/media bruk/data) ofte sentreres veldig rundt Apple produkter.

    Bortsett fra det gjør dere en utmerket jobb. Fortsett sånn! Og gjerne flere sånn Canon 5D MarkII vs RED lignende artikler.

    Svar på denne kommentaren

  2. Hva dere skriver om? Ingenting nå lengre..

    Dere har publisert en eneste artikkel på fem dager, og den handler om hva dere skriver.. Det er ikke meningen å høres så sytete ut, men jeg finner det aller meste dere skriver utrolig interessant, det gjør at jeg savner dere når dere forsvinner 🙂

    Svar på denne kommentaren

  3. Odin Hørthe Omdal

    Kva? Ingen nynorsk i det heile teke? Dette er for dårleg, me må stå på hardare.

    Ikkje, ikkje, ikkje, ikkje, ikkje, ikkje, ikkje, ikkje. Hmmm. Slik, vonar eg. 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Ja, NRK Beta lyt trekkje inn distriktskontora meir. Det sit sikkert fleire i NRK rundt omkring i landet som har lång erfaring med å prøve ut nye tekniske ting og typisk har dei sikkert vore dei einaste på bygget som dreiv med det. I internettets tid med web 2.0-3.0 og sosiale nettverk, kvifor er bidragsyterne i «nrkbeta» kun ein gjeng i kontorlandskapet på Marienlyst?

      Det er ingenting å seie på kvaliteten til nrkbeta bloggen eller medarbeidarane der, men det kan vel virke som at sosialisering via internett ikkje er noko som skjer internt i NRK 🙂

    • Anders Hofseth (NRK) (svar til Robert)

      En kjapp telling viser at rundt 7 stk fra utenfor Marienlyst har levert til NRKbeta, med Morten Skogly som mestpubliserende. Det finnes også endel nynorskbrukere her, Gunnar Garfors og Erik Bolstad f.eks.

      Men det stemmer nok at de marienlystsittende riksmålsbrukerne er mest produktive. Vi skal prøve å skrive mindre 😉

    • Du som liker statistikk, kan du ikke lage statistikk over hvordan typer artikler som er skrevet av distriktskontorene, og hvordan typer som er skrevet av gjengen sentralt ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.