nrk.no

PICNIC09 – Konferanse på Amsterdamsk

Kategori: Konferanser og messer

RFID Hacker Camp

– Waar heb je het boek?

– Sorry?

– Oh… Where did you get the book?

Herren ved min høre side i presseakrediteringskøa lurer rett og slett på hvor jeg har fått tak i programmet jeg står å leser i.

Selv har han tydeligvis ikke programmet, men er forholdsvis godt utstyrt der han står å svaier på SegWay‘en sin, med iPhonen i den ene hånda, dokumentmappa på styret og Art-Director-ishe briller fra tidlig 2000-tall godt klistrert til panna.

Chill
Chill

Rett bak oss sitter kremen av nederlandske IT-kids i saccosekker under et papptre. Strøm og nettverk henger ned som små lianer fra treet.

Velkommen til PICNIC 09.

Nok en gang er det altså klart for den noe alternative webkonferansen PICNIC i Amsterdam. PICNIC har seilt opp til å bli en av de mest interresante konferansene i Europa hvor kunst, kreativitet, økonomi og web møter hverandre.

Grunnleggerne av PICNIC ønsker velkommen
Grunnleggerne av PICNIC ønsker velkommen

Alternativt og rart møter utvikling og digitale medier.

Årets konferanse og festival har tungt fokus på hva finanskrisen betyr for sosiale medier og nyutvikling. Augmentet Reality i praksis blir tatt hånd om av en egen Augmented City Lab, hvor ulike team jobber med å lage ulike AR løsninger. På en egen RFID Hacker Lab kan deltakere på ulike workshops utvikle sosiale tjenester ved hjelp av RFID.

The Social RFID Hacker Camp

I fem dager har deltakerne ved «The Social RFID Hacker Camp» utviklert ulike løsninger for sosiale medier ved hjelp av RFID teknologi. Resultatet av konkurransen er nå utstilt i et eget rom her på PICNIC.

RFID Hacker Camp
RFID Hacker Camp

Tre dag er til ende

Det skjer mye spennende her i dagene framover. Litt for mye vil noen kanskje si, og det er rett og slett en aldri så liten øvelse i logistikk å sette sammen ditt eget program for en dag her.

Alt av video som de besøkende på konferansen legges til i en egen Yubby kanal.

Og du kan følge med på Twitter på #picnic09

Screen shot 2009-09-25 at 14.12.30
PICNIC avholdes hvert år i Amsterdam, Nederland.

Fra www.picnicnetwork.org:
«PICNIC is a cross-discipline platform for creative conversation and collaboration. It’s a unique festival featuring a strategic conference, complimented by hands-on workshops and matchmaking sessions.»

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.