nrk.no

«Jeg har en tåkela virksomheten anbefalinger for deg»

Kategori: Moro


Fredagsmoro. Da har spammerne begynt å bruke Google Translate. Samme tjenesten som kan gi deg NRKbeta på flere språk. Og det gjør jo at de ellers kjedelige nigeriabrevene blir hysterisk morsomme.

IMG_0158

Det verste er jo at slikt fremdeles virker. Og at folk blir svindlet for store summer hvert år. Så vi får vel ikke si annet enn at dersom du mottar en epost som denne. Så er det best å følge oppfordringen i slutten av medlingen umiddelbart:

«Vær så snill, hvis du ikke er interessert slette denne e-posten og ikke jakte på meg»

Uansett, her er det lukrative forslaget som dumpet ned i NRKbetas mailboks i sin helhet:

UNGENT Svare

Det er forståelig at du kan være litt usikre, fordi du ikke vet, men jeg har en lukrativ forretning forslaget av interesse å dele med deg. Jeg fikk henvisning til min søk etter noen som er i samsvar med de foreslåtte forretningssamarbeid.

Jeg er Mr. ********** Executive Director & Chief Financial Officer fra ********* Bank Ltd Jeg har en tåkela virksomheten anbefalinger for deg. Jeg må du hjelpe meg med å implementere en virksomhet prosjektet fra Hong Kong til landet. Dette er overføring av store pengesummer. Alt om denne transaksjonen skal være lovlig gjøres uten vanskelighet. Prøv å observere ytterste skjønn i alle saker om dette spørsmålet.

Når midlene ble overført til kontoen din, vi dele i forhold til avtalt av begge av oss foretrekker jeg å ha meg på min private e-postadresse (*************@yahoo.com.hk) og til slutt etter at jeg vil gi mer
detaljer? Er denne operasjonen. Vær så snill, hvis du ikke er interessert slette denne e-posten og ikke jakte på meg fordi jeg setter min karriere og liv for min familie på spill med denne forpliktelsen. Selv om intet våger intet vunnet.

Ditt tidligst svar på dette brevet verdsatt.

Vennlig hilsen
Mr. **********

Om du ikke sletter det kan du jo eventuelt gå løs på en lang vei der målet er å lure den som lurer deg. Slik som «419eater» som fikk afrikanske svindlere til å spille hele Monty Pythons legendariske «Dead Parrot»-sketsj i en butikk.

Eller du kan lure dem til å spikke ut en hel Commodore 64 i tre til deg.

Så vi bare gjentar: «Selv om intet våger intet vunnet».

9 kommentarer

  1. Bra plan! Hahaha: «I’m sorry but I have no bank account but I’m a language student and need training. I can translate your letter for free…»

    Da kan man jo være kreativ langt utover “Selv om intet våger intet vunnet”…

    Svar på denne kommentaren

  2. Mattis Hovden Aas

    Haha, ja, dette er skikkelig moro. Nesten så jeg vurderer å fjerne spamfiltere mitt, så jeg får flere slike.

    *Mimre* – husker noen av fransk-foredragene på ungdomsskolen med Gtranslate mellom norsk og engelsk ikke alltid ble fullkomne… 🙂

    Svar på denne kommentaren

  3. som et apropos til dette.. ser at uganda er positiv til frps forslag om asylmottak i afrika.. mon tro om det også er nigeriabrev??
    hehe.. det hadde vært toppen av kransekaka om staten gikk på noe sånt.. 🙂

    MrM

    Svar på denne kommentaren

  4. Det hender jeg tar en titt i den virtuelle søplekassa og for en tid siden fikk jeg en mail (på engelsk) med mer eller mindre innholdet «Vi har rullet opp en liga som drev med e-post svindel, navnet ditt var av de som dukket opp der, så for å få tilbake pengene må du sende personlige detaljer og bankkontonr til….» Den var kreativ – lurer på hvor mange av de som allerede er lurt som går på en gang til… You can fool some of the people all of the time… 😀 (Ja og bare så det er klart, spammere har aldri klart å lure meg for noe, var nok nok en «genrell utsending»)

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.