nrk.no

Brennpunkt i Afghanistan

Kategori: NRK


Tirsdag viste NRK Brennpunkt en dokumentar om de Norske styrkenes engasjement i Afghanistan. I den forbindelse har Brennpunkt redaksjonen laget en fin flash-microsite med utgangspunkt i de samme historiene som ble brukt i TV dokumentaren, men denne gangen på Internetts premiser.

Vi har tidligere skrevet om hvordan spesielt fotojournalistene har tatt i bruk Flash som et fortellerredskap. Vi er derfor svært så stolte av at også Brennpunkt redaksjonen tar nettet på alvor og lager denne typen saker (De har jo også tidligere fått mye skryt for sin Maktdatabase og har også laget flashsaker før)

Fredag 6. Mars klokken 19.00 går TV dokumentaren i reprise på NRK2. Du kan også se programmet i vår Nett-TV hvis du er en slik som foretrekker det 😉 )

8 kommentarer

  1. Brennpunkt finnes også som videopodkast.
    Problemet jeg støter på med videopodkasten er de afghanske herrene. De snakker og babler, sikkert veldig mye interessant, men ettersom podkasten er uten tekst, så skjønner jeg ingen ting!

    Kanskje dette er en skjult oppfordring fra NRK om å lære seg afghansk?

    Svar på denne kommentaren

  2. Morten Skogly

    Mesterlig presentert innhold! Eneste jeg savner på nett er fullskjermsknapp, og gjerne kommentarfunksjon.

    Skulle også ønsket at lyden var litt bedre, er endel bakgrunnsstøy på endel av klippene. Noen av intervjuene er også gjort håndholdt og med halvbra lys, som kunne vært løst med en enkel lampe på kameraet og en-fotet stativ.

    Svar på denne kommentaren

  3. Morten Båtbukt

    Brennpunktredaksjonen synes å være landets eneste journalistgruppe som bruker nettet på denne måten. Dette er i samme gate som FlyP, og jeg tror nok dette kan være en mulig fremtid for journalistikk på nettet.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.