nrk.no

Chumby-suget

Kategori: Gadgets


Livet blir ikke automatisk bedre av en ny dings. Likevel er det vanskelig å overbevise seg selv om at man ikke trenger en Chumby.

De en-og-en-halv tingene som såvidt hindrer meg i å fleske ut 179,95 USD (drøye 900 kr), er at ingen har laget en widget for yr foreløpig. Og så er den kanskje litt for klumpete til å henges på veggen. Men yr-widgeten kommer nok og den dagen noen lager en litt flatere vegg-chumby for under tusenlappen som kan gi meg kvalifisert ta med/ikke ta med paraply-info, er jeg solgt som stanglakrids, som det heter på dansk.

15 kommentarer

  1. Det er vanskelig å definere hvorfor man vil ha en slik, men den har helt klart en stor må-ha-faktor.
    Men, veggmontert mister den jo funksjonalitet… Bevegelses- og klemmesensoren.
    yr.no-widget med «riste funksjonalitet» (dunk frem neste dag, time for time)… – men den burde kunne drives av batteri (litt høye specs kanskje)?

    Svar på denne kommentaren

  2. Det med batteri, så jeg ikke enkelt kan flytte den fra skrivebordet til senga, for å bruke den som vekkerklokke etc. var det som stoppet meg. Og tanken på at den vil bli obsolete med en gang OpenMoko-telefonen kommer på markedet (og jeg altså kjøper en).. Eller vil den ikke?

    Svar på denne kommentaren

  3. Espen Olsen

    Slike dingser skulle det vært flere av! En til kjøkkenet(med oppskrift og handlelistewidget), en til barnerommet(en som tåler litt mer), en til badet(vanntett) og en til stuebordet med dagens programoversikt 🙂

    Svar på denne kommentaren

  4. Snorre Milde

    Har en utvikler-utgave av denne og synes Chumby er bedre på papiret enn i real life. Skjermen er elendig, både i forhold til bildekvalitet og trykkfølsomhet/nøyaktighet. Den blir liggende i kassa med det rare i. Leter fortsatt etter en erstatning.

    Svar på denne kommentaren

  5. Må ikke tipse alle om denne akkurat når jeg prøver å få ebayet en til en ok pris:p Kan godt ta over Snorre sin om kassen hans med det rare i går full… Chumby ser jo ut som en av de bedre løsningene for å få nettradio på stereoanlegget.

    Svar på denne kommentaren

  6. Bjørnar Berentsen

    Jeg fikk min Chumby i går og må si at jeg er positivt overrasket over skjermen.

    Mulig at det er flere enn Snorre som har vært misfornøyd og at de har byttet til en bedre skjerm.

    Svar på denne kommentaren

  7. Ruben Olsen

    Jeg har hatt release versjonen av Chumby siden før jul og den blir ikke så mye brukt som jeg ønsker. Pr i dag står Chumbyen i stuen og er avslått en god del av tiden.

    Hovedgrunnen er manglende gode widget (og jeg har ikke tid til å mekke mine egne). Det er mye morsomme widgets der ute – men det blir med det: underholding. En annen utfordring er kanskje «kanalbegrepet» – ting må rotere fremfor at man kan ha et enklere system for kanalbytte enn å gå inn i kontrollpanelet. For min del ville jeg gjerne hatt en enklere måte å bytte kanal på – da hadde nok Chumbyen blitt mer brukt.

    Når det gjelder hardware er denne mer enn god nok.

    Den ble en stor hit hos forloveden i alle fall – og det tok ikke lang tid før hun hadde laget sitt eget oppsett.

    Svar på denne kommentaren

  8. Gi oss trafikkdataene som XML-filer

    […] Så skrev Anders om Chumby her om dagen. Og vi har nettopp fått mulighet til å vise været fra Yr.no på hvilken som helst nettside. Legg sammen disse to med sanntids trafikkdata… […]

    Svar på denne kommentaren

  9. Jeg kjøpte en Chumby forrige uke på ebay av selgeren «casino187».

    Chumby.com selger dem for $ 180, men de selger ikke utenfor USA. Den selges på ebay for mer, $226 ++.

    Inkl frakt kom min på kr 1 381 totalt (ja, det er en del mer enn «180 ganger 5»). Jeg fikk selgeren til å merke pakken som «gift», så jeg slapp toll og moms (vet ikke hvor mye det har å si lenger). Fikk den i posten 8 dager etter bestilling. Kan forsåvidt anbefale min selger, ser han fortsatt pusher Chumbyer på ebay.

    Jeg har brukt den som «widget-maskin» ved siden av pc-skjermen på jobb. Er ikke helt overbevist enda. Ikke så mange proffe widgets enda (de fleste klokkene er bare «am/pm»), mange ser ut til å være versjon 1.0, uten å ha kommet med bugfix-er enda. Mange av widgetsene må «tunes» litt selv også (å ha kunnskap til å lete rundt i html-kode for å hente ut en webcam-url eller flash-url skader ikke). Man kan også samle dem i ulike «pakker» («channels») som man kan veksle mellom.

    Mange tenker kanskje på denne som en kul vekkerklokke. For min del tviler jeg på om jeg kommer til å bruke den som det. Skjermen er etter min mening ganske lyssterk, og å ha den blinke med ulike widgets hvert 30. sekund ser jeg for meg kan være irriterende når man skal (prøve å) sove. Man kan sette den i «nattmodus», da har den en statisk «sort/grå» diskret klokke. Men hva er vitsen da, da gjør vel en klokke til kr 100 fra Clas Ohlson samme nytten?

    Så jeg kommer nok til å fortsette med den på pulten på jobb, og håpe på bedre widgets etterhvert. Terningkast etter 3 dager bruk: 4.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.